Peskovs aicina koncentrēties uz oficiālajiem paziņojumiem par Lukašenko veselību. Tādi vēl nav bijuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. Foto: EPA/Scanpix

Pēdējās dienās klejo runas, ka pamatīgi sašūpojusies Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko veselība. Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs mudinājis koncentrēties uz oficiāliem paziņojumiem par viņa veselības stāvokli, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza". 

"Jāseko līdzi oficiālajiem paziņojumiem. Oficiāli šādu ziņojumu no Minskas nebija, un šeit mēs uzskatām, ka ir ļoti svarīgi koncentrēties uz oficiālo informāciju," Peskovu citējusi Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Lukašenko preses dienests nav sniedzis oficiālu komentāru par viņa prombūtni, atzīmē "Meduza". 

9. maijā Baltkrievijas vadonis apmeklēja tā dēvētās Uzvaras dienas parādi Maskavā, taču nokavēja neformālās brokastis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tā bija pēdējā reize, kad Lukašenko parādījies sabiedrībā, atzīmē "Meduza". 

Visi uzaicinātie ārvalstu līderi kopā ar Putinu arī devās nolikt ziedus pie Nezināmā kareivja kapa. Lukašenko bija vienīgais, kuru uz ziedu nolikšanas vietu 300 metru attālumā specdienestu darbinieki aizveda ar īpašu elektromobili. 

Parādes laikā tika novērots, ka Lukašenko apsaitēta roka.

Savukārt 14. maijā Lukašenko nav ieradies Valsts karoga, ģerboņa un himnas dienas svinībās Minskā, lai arī iepriekšējos gados tieši viņš šajā ceremonijā uzstājās ar runu. Tā vietā nedēļas nogalē Lukašenko autokortežs ieradies pie slimnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu