RFS otro reizi sezonā sagrauj Tukuma komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne/Latvijas futbola federācija

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas ievadā vicelīdere RFS sestdien mājās ar 7:0 (5:0) sagrāva "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

RFS labā trīs vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet divreiz izcēlās Daniels Ontužāns, kuram tie bija pirmie vārti Latvijas futbolā, kā arī Darko Lemajičs. Trīs vārtu guvumos asistēja Dmitrijs Zelenkovs.

Mājinieki vadībā izvirzījās jau spēles ceturtajā minūtē, kad Lemajičs izpildīja sitienu ar galvu, bet 13.minūtē ar kāju bumbu mērķi ieraidīja Ikaunieks. 28.minūtē Ikaunieks izpildīja raidījumu ar galvu un panāca 3:0, bet 37.minūtē kuldīdznieks realizēja 11 metru soda sitienu, nokārtojot sev "hat-trick".

Līdz puslaika beigām RFS panāca 5:0, Lemajičam 40.minūtē izceļoties pēc stūra sitiena.

Otrā puslaika otrajā pusē, 70.minūtē, pēc teicamas kombinācijas savus pirmos vārtus Latvijas futbolā guva Ontužāns - 6:0. Sešas minūtes vēlāk Latvijas pussargs ar sitienu aiz soda laukuma robežas guva RFS komandai septītos vārtus.

Nedaudz vēlāk tikai vārtu pārliktnis liedza Ikauniekam gūt savus ceturtos vārtus mačā.

RFS virslīgā nav zaudējusi 36 mačos pēc kārtas.

Pirmajā aplī RFS uzvarēja tikai ar 1:0, bet otrajā rīdziniekiem bija graujoša uzvara ar 7:1.

Svētdien Rīgā "Auda" uzņems "Liepāju" un "Riga" mājās cīnīsies ar "Daugavpili", bet pirmdien galvaspilsētā būs "Metta" un "Jelgavas" mačs. "Valmieras" un Salaspils "Super Nova" spēle tiks pārcelta.

Turnīra tabulas augšgalā ar 58 punktiem 23 un 24 spēlēs ir "Riga" un RFS. 34 punktus guvusi "Valmiera", 32 punktus sakrājusi un "Liepāja", 31 punkts ir "Audai", "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Daugavpilij" ir 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" un "Jelgava" izcīnījušas pa 23 punktiem, bet "Super Nova" komanda - astoņus punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu