Pret amerikāņu popzvaigzni Lizzo ar nopietnām apsūdzībām tiesā vērsušās bijušās dejotājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu popzvaigzni Lizzo tiesā iesūdzējušas trīs bijušās trupas dejotājas. Viņa tiek apsūdzēta par seksuālu uzmākšanos, naidīgu darba vidi, rasu diskrimināciju un ne tikai, vēsta BBC.

Prasība, kas iesniegta otrdien, 1. augustā, ietver apsūdzības par seksuālu uzmākšanos, kā arī minēti reliģiska un rasi diskriminējoša rakstura pārmetumi.

Dejotājas Ariana Deivisa, Kristala Viljamsa un Nolle Rodrigesa ir tās, kuras iesniegušas prasību.

Losandželosā iesniegtajā tiesas prāvā ietverti apgalvojumi, ka dejotāji no 2021. līdz 2023. gadam bijuši "spiesti paciest seksuāli nomelnojošu uzvedību" un bijuši "spiesti piedalīties seksa šovos".

Starp prasībām pret Lizzo, kuras īstais vārds ir Melisa Viviāna Džefersone, minēts arī tas, ka māksliniece "spiedusi Arianu Deivisu pieskarties izpildītājas krūtīm" naktsklubā Amsterdamā. Viņa gan esot pretojusies, taču galu galā piekritusi, "baidoties, ka tas var kaitēt viņas darbam, ja viņa atteiktos to darīt".

Lizzo, kura ir pazīstama ar savu ķermeņa un patmīlības godināšanu, kopā ar deju horeogrāfi Tanišu Skotu tiek apsūdzēta arī Deivisas kaunināšanā par svaru. Dejotājām regulāri nācies skaidrot sava svara pieauguma iemeslus, kā arī tika pieprasīts iesniegt intīma rakstura ziņas par savu dzīvi.

Pieejamajos tiesas dokumentos teikts, ka deju komandas kapteine ​​Širlīna Kviglija uzspiedusi dejotājām savus kristīgos uzskatus un izsmējusi tos, kuri nodarbojās ar seksu pirms laulībām.

Māksliniece tiek apsūdzēta arī par atklātu vienas bijušās dejotājas jaunavības apspriešanu un ierakstu publicēšanu par to sociālajos tīklos.

Apsūdzības, tostarp rasu diskriminācijā, tiek izvirzītas arī producentu kompānijas "Big Grrrl Big Touring, Inc." vadības komandai. Tiek apgalvots, ka pret melnādainajiem deju kolektīva locekļiem "izturējās savādāk" nekā pret citiem komandas locekļiem.

Prasītāji arī apgalvo, ka Lizzo un producentu kompānijas komanda dejotājām nav godīgi samaksājusi Lizzo Eiropas turnejas daļās.

Lizzo pagaidām nav publiski komentējusi apsūdzības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu