Atkal vāc parakstus par "tradicionālas ģimenes" definēšanu Satversmē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: sommart sombutwanitkul/Shutterstock

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) parakstu vākšanai reģistrējusi biedrības "Latvijas vīru biedrība" iesniegto likumprojektu, kas paredzētu "tradicionālās ģimenes" definīcijas ierakstīšanu Satversmes 110. pantā.

Vēlētājiem būs iespēja parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu no piektdienas, 18. augusta, līdz 2024. gada 17. augustam, informēja CVK pārstāve Madara Boša.

Tiesības piedalīties parakstu vākšanā ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma. Parakstīties par CVK reģistrētām iniciatīvām vēlētāji var elektroniski portālā "Latvija.lv" vai apliecinot parakstu pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, vai novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja.

Parakstīties par iniciatīvām iespējams arī ārvalstīs Latvijas pārstāvniecībās pie konsulārajām amatpersonām, kuras ir tiesīgas veikt notariālās funkcijas.

Kā ziņots, biedrība "Latvijas vīru biedrība" trešo reizi pēdējo gadu laikā iesniegusi CVK likumprojektu, lai panāktu "tradicionālās ģimenes" definīcijas ierakstīšanu Satversmes 110. pantā.

Lai likumprojekts tiktu iesniegts Saeimā, tas jāparaksta 1/10 daļai jeb 154 241 balsstiesīgo pilsoņu.

Jau vēstīts, ka piedāvātie grozījumi Satversmes 110. pantā paredz noteikt, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti - un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija, kā arī valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis.

Pirmajā parakstu vākšanas reizē no 2021. gada vidus līdz 2022. gada vidum par priekšlikumu parakstījās 58 222 vēlētāji. Savukārt otrajā mēģinājumā 2022. un 2023. gadā, neieskaitot iegūto parakstu skaitu fiziskajās vietās, "Latvija.lv" kopā parakstījās 2901 vēlētājs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu