Aigars Šķēle: Būs jau tas pozitīvais satraukums

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Aigars Šķēle lidostā "Rīga" pirms izlidošanas uz Taivānu, kur piedalīsies pārbaudes spēlēs pirms Pasaules kausa finālturnīra Džakartā.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Aigars Šķēle lidostā "Rīga" pirms izlidošanas uz Taivānu, kur piedalīsies pārbaudes spēlēs pirms Pasaules kausa finālturnīra Džakartā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Aigars Šķēle pēc pēdējā treniņa pirms gaidāmā mača pret Libānas izlasi komentēja pretinieku komandas spēles manieri.

Turnīra aktualitātēm aicinām sekot līdzi Apollo.lv sadaļā Pasaules kauss basketbolā.

Latvijas valstsvienība ar spēli pret Libānu Pasaules kausa finālturnīru sāks plkst. 12.15 pēc Latvijas laika.

Aigars Šķēle pēc pirmsspēles treniņa atzina, ka vēl uztraukums neesot piezadzies: "Viss ir labi. Pagaidām vēl nav tas uztraukums, bet tad, kad tuvāk nāks spēle, tad parādīsies. Vēl jau agrs. Būs jau tas pozitīvais satraukums."

Pēc pirmās dienas treniņa Artūrs Žagars un Anžejs Pasečņiks skaidroja, ka fiziski jau jūtoties labi. Šķēle gan neslēpa, ka piedzīvotais Taivānā, kur norisinājās izlases pēdējās pārbaudes spēles, vēl atstājot sekas. 

"Ņu... Taivānā bija, kā bija. Taivānā tā gulēšana bija švaka. Bija cilvēki, kuriem labāk gulējās. Man ne pārāk. Ir ok. Nav attaisnojumu! Jāmauc!"

Kā jau ziņots, Libānai ir auguma centimetru ziņā īsākais sastāvs. Šķēle pret šādu pretinieku saredz iespējas uzbrukumiem grozam.

"Mazie [perimetra spēlētāji] ir baigi ātri. Daudz uzņemas iniciatīvu, uzbrūk. Garā gala spēlētāji ir ar metienu. Viens centrs, kurš ir spēcīgs un liels. Tāda neprognozējama komanda. Viņi jebkurā mirklī kaut ko var izdomāt. Mūsu mazajiem noteikti būs jāuzbrūk viņu garajiem, jo viņi ir lēni un lieli. Tas ir jāizmanto," sacīja Šķēle.

Jautāts par Latvijas stiprajām pusēm, basketbolists izcēla uzbrukumu: "Jādomā par sevi. Darām to, ko mākam vislabāk, - kustinām bumbu, izbrīvējam metienus. Kā jau pārbaudes spēlēs spēlējām." 

Pēc Libānas izlases latvieši nākamo maču aizvadīs 27. augustā, plkst 16.30 pēc Latvijas laika tiekoties ar Francijas izlasi, bet 29. augustā tajā pašā laikā norisināsies spēle pret Kanādu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu