"Viņi viens otru ļoti labi pazīst." Gražulis par maču pret Spāniju

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Gražulis
Andrejs Gražulis Foto: AFP / Scanpix

Latvijas izlases garā gala spēlētājs Andrejs Gražulis pēc treniņa pastāstīja par gatavošanos gaidāmajam mačam pret Spāniju.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra otro fāzi uzsāks ar cīņu pret Spānijas valstsvienību.

Latvijas basketbolistiem 30. augustā treneru kolektīvs bija iedevis brīvdienu, atceļot vakara treniņu. Gražulis apgalvoja, ka, neskatoties uz brīvo dienu, ārā neesot gājis.

"Atpūtāmies. Savedām kārtībā ķermeņus. Ir sasitumi, zilumi, kas varētu kādā mazā momentā patraucēt. Tāpēc izmantojām brīvdienu, lai atjaunotos. Ārā gan baigi nelīdām, jo bija brīdinājums par sliktu gaisu," sacīja Gražulis.

Spēka uzbrucējs arī norādīja, ka komanda vienas brīvdienas dēļ līdz šim uzņemto ritmu, visticamāk, nebūs pazaudējusi.

Pēc mača pret Kanādu izlases galvenais treneris Luka Banki preses konferencē neslēpa, ka komandā bija sakrājies nogurums. Gražulis norāda, ka šajā mačā spēka pietrūcis pēc tam, kad pretiniekiem tika atļauts veikt lielo izrāvienu trešās ceturtdaļas sākumā.

Spānijas izlases priekšējo līniju cementē Hernangomezu brāļi - Huančo un Vilijs. Gražulis saprot, ka gaidāms sarežģīts mačs, jo abi minētie basketbolisti ir arī Spānijas valstsvienības līderi.

"Viņi ir izteikti komandas līderi. Būs jācīnās. Spēlēsim redzēsim. Jāizpilda trenera uzdevums, un tad jau redzēsim," sacīja Gražulis.

Latvijas basketbola izlase šajā turnīrā jau ir tikusies ar diviem basketbola "smagsvariem" - Franciju un Kanādu. Abos mačos tika pieredzēts atšķirīgs basketbols. Gražulis norāda, ka Spāniju nevajadzētu salīdzināt ar kādu no abām augstākminētajām komandām.

"Spāņi vienmēr spēlē savā stilā. Tā ir ļoti pieredzējusi komanda. Viņiem, šķiet, jau trīs čempionātus ir nospēlējis teju tas pats sastāvs. Viņi viens otru ļoti labi pazīst. Mūsu rokraksts ir ātras pārejas. Tāds mums izmērs komandai (smejas). Tas būs mūsu trumpis," nobeigumā teic Gražulis.

Latvijas un Spānijas basketbolisti tiksies 1. septembrī plkst. 12.45 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu