"Domāju, ka varēsim spāņus noskriet." Šmits par svarīgo maču pret Spāniju

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Rolands Šmits pirms gaidāmā mača pret Spāniju sacīja, ka, viņaprāt, latvieši spēs apskriet spāņu basketbolistus.

Rolands Šmits lielāko daļu savas profesionālās karjeras ir pavadījis dažāda līmeņa Spānijas basketbola līgās, četrus gadus pārstāvot arī titulēto FC "Barcelona" klubu Spānijas ACB līgā.

Viņš gan norāda, ka šis mačs, neskatoties uz to, ka liela daļa dzīves pavadīta Spānijā, nebūšot īpašāks par citiem.

"Ja godīgi, neatšķiras. Katra spēle ir vienkārši spēle. Baigi nesatraucos, vai pretim nāk kādi vecie komandas biedri. Visām spēlēm gatavojos vienādi un tā baigi neesmu aizdomājies," sacīja Šmits.

Ņemot vērā, ka Spānijā nospēlēti ilgi gadi, protams, uzbrucējs apguva arī spāņu valodu. Bieži vien basketbolisti laukumā pretiniekus uzrunā viņu valodā (ja to prot), tādējādi mēģinot oponentus izsist no ritma. Šmits atzīst, ka esot gatavs darīt arī to.

"Es vispār neesmu tāds, kurš piekoptu "kasīšanos" ar pretiniekiem. Bet, ja kāds nopelnīsies, tad kaut ko, protams, pateikšu," smejoties sacīja Šmits.

Latvijas valstsvienības treneris Artūrs Visockis-Rubenis vakar pēc treniņa sacīja, ka Spānija varētu būt labākais pretinieks, ar ko šajā turnīrā nācies spēlēt. Šmits šādam apgalvojumam piekrīt.

"Es varētu piekrist. Spāņu basketbols, kā mēs zinām, ir ļoti ātrs. Viņiem ir arī ļoti labi spēlētāji. Būs nepieciešams ļoti augsts koncentrēšanās līmenis," turpināja Šmits.

Daudzi ārzemju mediji ir izveidojuši dažādus topus ar turnīra līdz šim labākajiem spēlētājiem. Teju visos šajos top 10 parādās arī Šmita uzvārds. Pats basketbolists atzīst, ka pirms turnīra sevišķi neesot domājis par to, ka šis varētu būt "viņa čempionāts", tomēr esot patīkami uzklausīt atzinību.

Spānijas priekšējā līnijā atrodami NBA rūdījumu guvušie brāļi Hernangomezi - Huančo un Vilijs. Šmits uzskata, ka viņi piedāvā pietiekoši unikālus draudus, lai šo priekšējo līniju varētu salīdzināt ar Francijas vai Kanādas garo galu.

"Huančo ir ļoti labs tālmetienu izpildītājs. Ļoti labi cīnās par atlēkušajām bumbām. Arī brālis zem groza ir ļoti labs spēlētājs. Vāc atlēkušās bumbas uzbrukumā. Uz to arī jātiecas. Jānosedz viņi tur. Ja mēs viņus kaut kur varam noskriet, tad tas arī jādara. Tie ir vieglie punkti," pretinieku zvaigžņoto priekšējās līnijas duetu raksturo Šmits.

"Domāju, ka varēsim spāņus noskriet," nobeigumā piebilda basketbolists.

Latvijai bez mača pret Spāniju (šodien plkst. 12.45 pēc Latvijas laika) Džakartā ir priekšā vēl viens mačs - 3. septembrī plkst. 12.45 pēc Latvijas laika pret Brazīliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu