ASV Pārstāvju palāta sāk Baidena impīčmenta procesu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: lev radin/Shutterstock

ASV Pārstāvju palātas spīkers republikānis Kevins Makartijs, pakļaujoties partijas labējā spārna spiedienam, otrdien deva rīkojumu sākt impīčmenta izmeklēšanu pret prezidentu Džo Baidenu.

"Es uzdodu mūsu Pārstāvju palātas komitejai uzsākt oficiālu impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar prezidentu Džo Baidenu," paziņoja Makartijs, apgalvojot, ka prezidents melojis amerikāņu tautai par sava dēla Hantera ārvalstu biznesa darījumiem.

"Pārstāvju palātas republikāņi uzgājuši nopietnas un ticamas apsūdzības par prezidenta Baidena veikumu," sacīja Makartijs. "Kopumā šīs apsūdzības veido korupcijas kultūras attēlu."

Hantera Baidena biznesa darījumi laikā, kad Džo Baidens bija viceprezidents, ir pastāvīgs republikāņu uzbrukumu mērķis.

Tiesa gan, nekādas liecības, ka Džo Baidens būtu iejaukts nelikumībās, līdz šim nav parādījušās.

Baltais nams lēmumu par izmeklēšanu nosodīja, norādot, ka tā ir "ekstrēma politika savā sliktākajā izpildījumā".

"Pārstāvju palātas republikāņi ir veikuši izmeklēšanas saistībā ar prezidentu deviņus mēnešus, un viņi nav uzgājuši nekādas liecības par pārkāpumiem," sociālajā tīklā "X" norādīja Baltā nama pārstāvis pārraudzības un izmeklēšanu jautājumos Ians Samss.

Makartijs pauda, ka Baidenam celtās "apsūdzības varas ļaunprātīgā izmantošanā, obstrukcijā un korupcijā" ir "pamats Pārstāvju palātas tālākai izmeklēšanai".

Likumdevēji demokrāti šo soli nosodījuši kā pasākumu šauri partejiskās interesēs, kas veikts, atspēlējoties par impīčmenta procedūrām pret Donaldu Trampu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu