Krievija naktī plaši uzbrukusi Ukrainai ar "Shahed" droniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DW

Naktī uz 5. oktobri Krievija rīkojusi plašu uzbrukumu Ukrainai ar trieciendroniem "Shahed", paziņoja Ukrainas dienvidu aizsardzības spēku preses centra vadītāja Natālija Humeņuka.

Viņa informēja, ka tikai valsts dienvidos notriekti 24 "Shahed". Kā pavēstīja Ukrainas ģenerālštābs, pavisam Krievija raidījusi 29 "Shahed".

Kā stāstīja Humeņuka, pašlaik Krievija lielāko daļu "Shahed" palaiž no Azovas jūras austrumu piekrastes vai Krimas pussalas, tādēļ to iznīcināšana galvenokārt ir Ukrainas dienvidu aizsardzības spēku rokās.

Bez trieciendronu draudiem aizvadītajā naktī Ukrainā bija arī ballistisko raķešu un vadāmo aviācijas bumbu triecienu apdraudējums.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 280 470 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 580 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4757 tankus, 9052 bruņutransportierus, 6643 lielgabalus, 804 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 540 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 5121 bezpilota lidaparātu, 1530 spārnotās raķetes, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 8980 automobiļus un autocisternas, kā arī 948 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu