Murga cienīgs scenārijs Porziņģa "Celtics" jaunajai sezonai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (ar bumbu)
Kristaps Porziņģis (ar bumbu) Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics" pirms jaunās sezonas uzskatāma par īstenu līgas "smagsvaru". Bet kā izskatītos šīs komandas sliktākais scenārijs? Uz šo jautājumu atbildi meklēja "Bleacher Report" apskatnieks Zeks Baklijs.

Pazīstamā medija žurnālists apkopojis visu 30 NBA komandu sliktākos scenārijus gaidāmajā sezonā.

"Celtics" gadījumā Baklijs izcēla tieši šīs komandas priekšējās līnijas "plānumu", jo klubu šajā starpsezonā pameta abi Viljamsi - Grants un Roberts.

"Bostonai bija viena no NBA labākajām trīs vīru priekšējām līnijām ar Elu Horfordu, Robertu un Grantu Viljamsu ierindā. Jā, iespējams, galvenais treneris Džo Mazula reizēm bija atšķirīgās domās. Bet kopumā "Celtics" ceturtā un piektā numura pozīcijās bija tikpat daudz talanta kā jebkurai citai komandai," raksta Baklijs.

Kā jau minēts, Viljamsu vairs nav Bostonas rīcībā. Grants komandu pameta kā brīvais aģents, bet Roberts Džrū Holideja darījumā pārcēlās uz Portlendas "Trail Blazers". Vietā nākuši Kristaps Porziņģis un Ošejs Brisets.

Ja tiktu apskatīts abu Viljamsu, Briseta, Porziņģa un Horforda kopums, tad talantīgākais spēlētājs šajā kopumā noteikti ir tieši latviešu basketbolists. Bet vai tas Bostonas priekšējo līniju ir padarījis labāku?

"Šobrīd Bostonas priekšējā līnija ir plānāka, un uz to nevar tik daudz paļauties. Porziņģis, skatoties diezgan ilgā laika nogrieznī, ir talantīgākais garais basketbolists, kas Bostonā spēlējis. Bet viņš ir 221 centimetru garš, staigājošs traumu risks. Savukārt Brisets ir melnā darba darītājs, kurš līdz regulāra rotācijas spēlētāja lomai aizcīnījies tikai pēdējās divās sezonās, kā arī izslēgšanas spēlēs nav aizvadījis pat vienu minūti.

Un šī trio nobeigumā ir Els Horfords, kuram jūnijā palika 37 gadi," bažas pauž Baklijs.

Apkopojot paustās raizes par "Celtics" sastāvu, apskatnieks secina, ka Bostonas komandas gadījumā murga scenārijs būtu tāds, kurā viņu priekšējā līnija nenoturas pie veselības.

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 24. oktobrī. "Celtics" pirmo sezonas maču aizvadīs naktī uz 26. oktobri, plkst. 2 pēc Latvijas laika tiekoties ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks". Pirmajās divās pārbaudes spēlēs "Celtics" bijuši mainīgi rezultāti - uzvara pār Filadelfijas "76ers" ar faktiski optimālo sastāvu, kā arī zaudējumus Ņujorkas "Knicks" mačā, kurā bostonieši cīņā devās bez vairuma līderu, tai skaitā arī Porziņģa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu