Porziņģim pamatīgs kāpums prestižajā ESPN top 100 rangā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

ASV sporta mediju flagmaņa ESPN ikgadējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju top 100 ievērojamu kāpumu piedzīvojis latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

ESPN, tāpat kā citi ASV mediji, katru gadu neilgi pirms gaidāmās NBA sezonas veido spēlētāju top 100.

Pagājušajā gadā Porziņģis šajā sarakstā ieņēma 86. vietu, bet tagad viņam atvēlēta 62. vieta.

Pirms diviem gadiem latviešu centrs ESPN vērtējumā ieņēma 50. pozīciju, bet labākais rādītājs Porziņģim bija pirms 2017./2018.gada sezonas, kad viņš rangā ieņēma 22. vietu.

"Kā Porziņģis tiks galā ar gaidām, kas uzliktas uz viņa pleciem? Pēdējo gadu laikā nav bijušas daudz tik fascinējošas maiņas, kā Porziņģa un Markusa Smārta darījums. Šāds darījums pilnībā izmainīja "Celtics" identitāti. "Celtics" kopš 2016./2017. gadā ir otrs lielākais "play-off" uzvarēto spēļu skaits. Porziņģim visas karjeras laikā ir vien 10 izslēgšanas spēļu mači. Porziņģi varēsim vērtēt nākamā gada pavasarī," raksta viens no eksperta paneļu žurnālistiem Tims Bontemps.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis pārstāvēja Vašingtonas "Wizards" vienību un 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

ESPN salīdzinājumā ar "CBS Sports" un "Hoopshype" Porziņģi novērtējuši krietni kritiskāk. "CBS Sports" Porziņģim atvēlēja 49. vietu, bet "Hoopshype" topā - 51. pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu