Kāpēc Porziņģis un Co šogad nekļūs par čempioniem?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Pazīstamā ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Dens Faveils savā publikācijā ar humora un sarkasma piesitienu apkopojis iemeslus, kāpēc katra no 30 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām neizcīnīs čempionu titulu.

"Celtics" šajā starpsezonā veica būtiskas izmaiņas sastāvā, sava kluba rindas papildinot ar Kristapu Porziņģi un Džrū Holideju.

Porziņģis maiņas darījumā tika iegūts, "upurētjot" Markusu Smārtu, kurš bija ne tikai komandas līderis ģērbtuvē, bet arī tās labākais spēles veidotājs.

"Tātad Bostona patiešām atskatījās uz pagājušās sezonas stiprajām pusēm un vājībām, un rezultātā nonāca pie secinājuma, ka tai nepieciešama mazāka daudzpusība savā laukuma galā? Tai nav nepieciešama saspēles vadīšana, enerģija un uzrunas ģērbtuvē, ko piedāvā Markuss Smārts? Skaidrs," ievadā raksta Faveils.

Smārta vietā pēcāk gan stājās cits aizsardzības speciālists, kuram spēles veidošana nav sveša lieta - Džrū Holidejs. Bet arī šeit apskatniekam ir savi pieci centi skepses.

"Holidejam jau ir 33 gadi. Un viņš izslēgšanas spēlēs, šķiet, atsakās realizēt metienus. Uz viņa pleciem aizsardzībā gulsies daudz lielāks slogs, jo komandā nav Smārta, Roberta Viljamsa, Granta Viljamsa vai arī Jaņņa Adetokunbo un Bruka Lopeza. Kas gan var noiet greizi?"

Arī Kristapa Porziņģa sakarā apskatnieks ir sagatavojis sarkasma caurvītu "mierinājumu" Bostonas faniem.

"Neuztraucieties! Bostona dabūja Kristapu Porziņģi, kurš pērn otro reizi kopš 2017. gada sezonā izlaida mazāk par 20 spēlēm. Viņš palīdzēja aizvest Vašingtonas "trīsdesmit piecas uzvaras" līdz 12. vietai austrumos. Viņš pavisam noteikti saglabās veselību un būs mobilāks kā jebkad, turpinot metienus pagriezienā realizēt ar 60% precizitāti. Un, ja kaut kāda iemesla dēļ Porziņģis, par spīti loģikai un iepriekšējai pieredzei, spers soli atpakaļ, viss būs kārtībā. Bostonai būs 37 gadus vecs Els Horfords, kuru komandas prezidents Breds Stīvens vērtē augstāk par Lūku Kornetu," norāda apskatnieks.

Visbeidzot, Faveila nežēlastībā krita arī Peitons Pričards un Sems Hauzers: "Nekas tik ļoti neliecina par drošu čempiona titulu kā Pričards vai Hauzers septītā svarīgākā spēlētāja lomā. Vai arī video, kuros Džeilens Brauns driblē ar kreiso roku..."

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 24. oktobrī. "Celtics" pirmo sezonas maču aizvadīs naktī uz 26. oktobri, plkst. 2 pēc Latvijas laika tiekoties ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu