"Preses nama kvartāla" būvlaukuma celtnis būs izgaismots Latvijas karoga krāsās līdz nākamajam gadam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Būvinženieru savienība/Publicitātes foto

"Preses nama kvartāla" būvlaukuma celtnis būs izgaismots Latvijas karoga krāsās līdz janvārim, pavēstīja projekta attīstītāja "Lords LB Asset Management" pārstāvji.

Celtnis atrodas pie "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas ēkas un ir labi redzams gan no Vecrīgas, gan Pārdaugavas puses.

Kompānijā atzīmē, ka biznesa centra ēkai šobrīd ir uzbūvēti desmit no 11 stāviem, savukārt metālkonstrukcija sasniegusi augstāko līmeni.

Biznesa centra pirmās kārtas būvniecības darbu laikā samontētas ēkas nesošās metālkonstrukcijas, lai varētu sākt montēt jumta konstrukciju. Novembra izskaņā tiks sākta iekšējās fasādes montāža ēkas pirmajos stāvos.

Tāpat paralēli sākti ēkas iekšējo inženiersistēmu montāžas darbi. Līdz šim multifunkcionālā centra būvniecības procesā īstenoti visi betonēšanas un galvenās nesošās konstrukcijas darbi un pabeigta ēkas jumta izbūve. Sākti pirmo nomnieku telpu izbūves darbi.

Projekta "Preses nama kvartāls" attīstība Daugavas kreisajā krastā iecerēta trijās kārtās. Celtniecības pirmajā kārtā top 11 stāvu A klases biznesa centrs 26 000 kvadrātmetru platībā, un tajā kopumā darba vietas paredzētas aptuveni 2600 darbiniekiem.

Biroju ēka savienota ar multifunkcionālu centru 40 000 kvadrātmetru platībā, kurā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zona, 300 apsargātas velosipēdu novietnes un trīs līmeņu virszemes autostāvvieta. Stāvlaukumā kopumā būs pieejams 1000 autostāvvietu, kā arī elektromobiļu uzlādes stacijas. Uz multifunkcionālā centra piektā stāva jumta tiks ierīkots futbola laukums, kuram blakus paredzētas apzaļumotas terases un kafejnīca. Pirmās kārtas ģenerāluzņēmējs ir "YIT Lietuva".

Jau ziņots, ka 2023.gada martā "Preses nama kvartāla" attīstītājs "Lords LB Special Fund V" paziņoja, ka pārtraukts pirms diviem gadiem noslēgtais pirmās kārtas būvniecības līgums ar "UPB" un noslēgts ģenerāluzņēmēja līgums ar būvniecības uzņēmumu "YIT Lietuva" par jaunā centrālā biznesa kvartāla pirmās kārtas celtniecību Pārdaugavā.

Atbilstoši līgumam biznesa centra un multifunkcionālā centra būvniecību paredzēts pabeigt 2024.gada otrajā pusgadā. Projekta pirmās kārtas kopējās investīcijas tiek lēstas vairāk nekā 100 miljonu eiro apmērā.

"Lords LB Special Fund V" pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management", kas dibināta 2008.gadā un ir vadošā ieguldījumu pārvaldības pakalpojumu sniedzēja institucionālajiem klientiem un privātajiem investoriem. Uzņēmums koncentrējas uz nekustamo īpašumu un privātā kapitāla ieguldījumu stratēģijām un šobrīd pārvalda 13 nekustamā īpašuma fondus, vienu privātā kapitāla fondu, vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu un divas ieguldījumu sabiedrības. Kopējā pārvaldīto aktīvu vērtība 2023.gada oktobra beigās veidoja vienu miljardu eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu