"Bonava Latvija" Torņakalnā būvēs dzīvojamo māju kvartālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Torņakalnā, teritorijā starp Vienības gatvi un Jelgavas ielu, iecerējis uzbūvēt jaunu dzīvojamo māju kvartālu, kuru veidos deviņas dzīvojamās ēkas ar vairāk nekā 400 dzīvokļiem, informēja attīstītāja pārstāvji.

Aptuvenais investīciju apmērs, ko plānots ieguldīt kvartāla attīstībā, ir 40 miljoni eiro, bet, ņemot vērā, ka projekts ir ilgtermiņa, tā izmaksas var mainīties, norādīja attīstītāja pārstāvji.

Projekta pirmās kārtas būvniecību plānots sākt 2025.gada pirmajā pusē ar sešu stāvu ēku, kurā būs 72 dzīvokļi.

Jauno dzīvojamo māju kvartālu, kas sastāvēs no deviņām dzīvojamām ēkām ar vairāk nekā 400 divu līdz četru istabu dzīvokļiem, "Bonava Latvija" plāno Torņakalnā, kur senāk atradās Hartmaņa "Rīgas eļļas spiestuve", uzbūvēt līdz 2029.gadam.

Projektā plānots saglabāt un būvapjomā integrēt daļu industriālās apbūves, tādējādi piešķirot kvartālam savu identitāti, kas atspoguļosies arī projekta nosaukumā - iecerēts jauno mājokļu projektu nosaukt par "Hartmaņa kvartālu". Tostarp iecerēts saglabāt un integrēt plānotajā apbūvē senās eļļas spiestuves 45 metrus augsto sarkano ķieģeļu dūmeni.

Projektā "Hartmaņa kvartāls" ikvienam dzīvoklim būs balkons vai izeja uz personīgo zaļo zonu, ēku pagrabstāvā atradīsies koplietošanas telpas bērnu ratiņu novietošanai un individuālas noliktavas telpas, kas iekļautas dzīvokļu pārdošanas cenā. Ēkās būs pieejami lifti un katrā dzīvoklī būs ierīkota ventilācijas sistēma ar rekuperāciju.

Ēku iekšpagalmos atradīsies savā starpā savienotas atpūtas, sporta un rotaļu zonas, kvartālā tiks izbūvētas velosipēdu novietnes. Tāpat teritorijā būs pieejamas autostāvvietas, kas aprīkotas ar elektroauto uzlādes infrastruktūru, savukārt uz ēku jumtiem būs uzstādītas saules paneļu stacijas.

Jau vēstīts, ka "Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 35,349 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāk nekā 2021.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 7,5% un bija 4,998 miljoni eiro.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Ziemeļeiropā. Kompānija strādā Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2022.gadā sasniedzot apgrozījumu 1,48 miljardu eiro apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu