Titulēts spāņu basketbola treneris apsūdzēts 13 gadus vecas audzēknes izvarošanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Titulētais spāņu basketbola treneris Mario Lopess tiek apsūdzēts nepilngadīgas meitenes seksuālā izmantošanā. Seksuālā vardarbība sākusies 1998. gadā un ilgusi trīs gadus.

Atsaucoties uz tiesas dokumentiem, Spānijas laikraksts "El País" vēsta, ka tolaik 31 gadu vecais treneris 1998. gada jūlijā meiteni uzaicināja pie sevis uz mājām skatīties basketbola spēli. Treneris komandas dalībniekiem mēdza rīkot filmu vakarus ar uzkodām, taču toreiz meitene bijusi vienīgā viešņa. Lopess sācis viņai nepiedienīgi pieskarties.

Kopš tā brīža Lopess meiteni iebiedēja un sāka kontrolēt, teikts kriminālapsūdzībā. Pusaudzes vecākiem bija problēmas ar alkoholu, tādēļ meita netika pienācīgi uzraudzīta. Vecāki neapmeklēja skolas sapulces, nesekoja līdzi viņas sekmēm un gaitām sportā. Lopess zinājis situāciju meitenes ģimenē, liecina tiesas dokumenti.

Lopess aizliedzis meitenei valkāt apakšveļu. Treneris aizticis meitenes dzimumorgānus, sēžot viņai blakus autobusā, kad komanda braukusi uz turnīru. Varmāka piespiedis upuri nodarboties ar anālo un orālo seksu.

Lopesam bija arī ļaunprātīgas trenera darba metodes, par kurām netika ziņots, jo viņš bija panākumiem bagāts jaunatnes treneris. Trenera vadītās komandas izcīnījušas piecas Eiropas jaunatnes zelta medaļas un divas Pasaules kausa sudraba godalgas.

Cietusī meitene 2003. gadā atstāja Gernikas basketbola komandu, sākot studijas universitātē. Savukārt varmāka turpināja trenera darbu līdz pat 2022. gadam.

Lopess vairāk nekā 20 gadus strādājis ar Spānijas U-16, U-18 un U-19 meiteņu izlasēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu