Izraēla apšaudījusi vairākus "Hizbollah" mērķus Libānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēla atkal apšaudījusi vairākus šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" mērķus Libānā, pirmdien apstiprināja Izraēlas armija.

Izraēlas Gaisa spēku iznīcinātāji veikuši triecienu pa militāru objektu pie Marvahinas Libānas dienvidos un pa raķešu palaišanas sistēmu pierobežā, uzskaitīts armijas paziņojumā.

Savukārt Izraēlas bezpilota lidaparāts un helikopters uzbrucis pozīcijām, no kurām veikti uzbrukumi Izraēlai, tajā piebilsts.

Pēdējās dienās notikušas vairākas sadursmes starp Izraēlas spēkiem un "Hizbollah", kas sadarbojas ar palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" un Irānu.

Karā "Hamās" kontrolētajā Gazas joslā, kas turpinās pēc grupējuma 7. oktobrī sarīkotā slaktiņa Izraēlā, dažādu valstu ārlietu ministri, piemēram, ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, pauduši bažas, ka konflikts varētu izplesties uz citām vietām reģionā.

Blinkens, tāpat kā Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka, apmeklē Tuvo Austrumu valstis, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar konflikta situāciju.

Bērboka plāno pirmdien apmeklēt palestīniešus Rietumkrastā un Rāmallā tiksies ar ārlietu ministru Rijādu al Maliki. Trešdien Vācijas politiķe plāno doties uz Libānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu