Analītiķi: Krievi cenšas adaptēties Ukrainas gaisa vairoga iespējām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kirill Chubotin/UKRINFORM/SIPA/Scanpix

Rietumu pretgaisa aizsardzības sistēmu un šo sistēmu raķešu piegādēm ir izšķiroša nozīmē Ukrainas aizsardzībā, jo Krievijas karaspēks cenšas pielāgoties patlabanējām Ukrainas gaisa vairoga iespējām, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

Krievijas un Ukrainas karaspēku starpā šobrīd noris taktiskas un tehnoloģiskas sacensības attiecībā uz uzbrukuma un aizsardzības plānošanu, un tajās abas puses pastāvīgi eksperimentē un adaptē savus tālos triecienus, modernizē pretgaisa aizsardzību.

Rietumu pretgaisa aizsardzības sistēmām un zenītraķešu kompleksu piegādēm Ukrainai tuvākā un vidējā posma perspektīvā ir svarīga nozīme augošās Ukrainas militārās rūpniecības nozares aizsardzībā.

Tas ir saistīts ar to, ka ienaidnieks turpina veikt triecienus Ukrainas rūpniecības objektiem, norāda ISW,

Krievija tikmēr turpina aktivizēt ballistisko raķešu iegādi ārzemēs.

Krievi regulāri izmanto tuvā darbības rādiusa raķetes, lai veiktu triecienu Ukrainas pilsētām, jo šīs raķetes labāk spēj apiet Ukrainas pretgaisa aizsardzību.

Kā skaidro analītiķi, šobrīd pastāv reāla iespēja, ka Ukraina tuvāko nedēļu laikā var izsmelt savas pretgaisa aizsardzības munīcijas rezerves.

Tas ir saistīts ar to, ka "politisko šķēršļu " dēļ tālākā ASV un Eiropas Savienības militārā palīdzība ir zem jautājuma zīmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu