Sieviete, kurai ir alerģija pret ūdeni, atklāti pastāsta par savu reto kondīciju un dzīvesveidu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram /

Cilvēkiem ir dažādas alerģijas, kas traucē ikdienas dzīvē. Tomēr kā rīkoties, ja ir alerģija pret ūdeni?

Ūdens ir būtiska dzīves sastāvdaļa un cilvēki bez tā var izdzīvot tikai aptuveni trīs dienas – tas rada problēmu Tesai Hansenai-Smitai, kurai ir alerģija pret ūdeni.

Viņa cieš no akvagēnās nātrenes – ārkārtīgi reti sastopama stāvokļa, kurš skar mazāk nekā 250 cilvēku visā pasaulē.

Tas ir aprakstīts kā “reta fiziskas nātrenes forma, kurā pēc saskares ar ūdeni uz ādas parādās izsitumi”.

Papildus ūdens uzņemšanai iekšķīgi Tesa ir alerģiska arī pret ūdeni ārējā saskarē. "Man ir alerģija pret visiem ūdens avotiem, ieskaitot lietu, krāna ūdeni, destilētu ūdeni, sālsūdeni un pat ķermeņa šķidrumiem, piemēram, sviedriem, asarām un siekalām."

25 gadus vecā sieviete sociālajos tīklos dokumentē savu dzīvi un regulāri rāda, kā risina jautājumu par dzeršanu un mazgāšanos.

“Cilvēkiem ir nepieciešams ūdens, lai izdzīvotu, un, par laimi, mana imūnsistēma neuztver katru molekulu, tāpēc es lielākoties varu uzņemt šķidrumu ar pienu,” skaidroja Tesa "ABC News".

Viņa uzņem šķidrumu arī ar augļiem un dārzeņiem, ja apēd tos ar pienu vai arī pārtiku, kurā ir augsts olbaltumvielu saturs.

“Man tāpat ir jāēd ļoti ierobežots daudzums. Manas rokas, lūpas un mēle parāda, cik esmu dehidrēta,” skaidroja Tesa.

Sieviete skaidroja, ka cenšas sevi uzturēt pēc iespējas tīrāku, lai nebūtu bieži jāmazgājas. Dušā viņa iet vidēji reizi pāris mēnešos. “Es nedaru neko daudz, kas mani padarītu sasvīdušu vai netīru, jo es nevaru slapināties. Vairāk nekā piecas minūtes stāvēt dušā, vienlaikus cenšoties nenoģībt, jo man trūkst elpas, nav relaksējoša pieredze, kāda tā var būt citiem.”

Tesa savu stāvokli ir raksturojusi kā “izolējošu”, jo īpaši vasarā, jo viņa nedrīkst iet ārā un darīt to, ko dara lielākā daļa viņas vienaudžu.

Šobrīd nav izdomāts risinājums pret akvagēno nātreni, tādēļ Tesa izvairās no ūdens, lieto antihistamīna līdzekļus, lai mazinātu izsitumus, un izvairās no saskares ar ūdeni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu