VIDEO Belgorodas apgabalā avarējusi Krievijas militārā lidmašīna (9)

Ziņa papildināta
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/X

Krievijas Belgorodas apgabalā trešdien, 24. janvārī, nogāzusies Krievijas armijas transporta lidmašīna "Il-76", ziņo ārvalstu mediji. 

Krievu mediji apgalvo, ka lidmašīnā līdz ar deviņām krievu militārpersonām atradušies 65 ukraiņu karagūstekņi, kas tikuši transportēti uz Belgorodas apgabalu gūstekņu apmaiņas veikšanai.  

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki, izšaujot divas raķetes no pretgaisa sistēmas Harkivas apgabala teritorijā.

Tikmēr avoti Ukrainas armijā pavēstījuši, ka šo lidmašīnu notriekuši ukraiņi. Kāds Aizsardzības ministrijai tuvs avots izteicies, ka lidmašīna notriekta pacelšanās brīdī.

Avoti Ukrainas ģenerālštābā apgalvo, ka lidmašīna pārvadājusi zenītraķetes "S-300".

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs "Radio Brīvība" apstiprināja, ka šodien bija paredzēta Krievijas un Ukrainas karagūstekņu apmaiņa. "Bet es varu konstatēt, ka šodien plānotā apmaiņa pašlaik nenotiek," viņš sacīja.

Vienlaikus viņš piebilda, ka tiek pārbaudīta Krievijas paustā informācija, ka Belgorodas apgabalā notriektajā lidmašīnā varētu būt atradušies ukraiņu karagūstekņi.

Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tā "vēl precizē informāciju".

Sociālajos medijos cikulē video ar brīdi, kad liela lidmašīna avarē un eksplodē. Citos attēlos redzamas lidmašīnas atlūzas, kas izkaisītas virs sniegota lauka. Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka pirms lidmašīnas nogāšanās gaisā novēroti divi spēcīgi sprādzieni, kas bijuši dzirdami 30 kilometru attālumā.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs pavēstījis, ka Koročā noticis incidents un pašlaik notikuma vietā strādā izmeklēšanas grupa un Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki.

Avārijas vietu pie Belgorodas ir norobežojusi Krievijas armija.

Neilgi pirms lidmašīnas avārijas Belgorodas apgabalā bija izsludināta gaisa trauksme.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu