Vācijas tiesa piespriež 13 gadu cietumsodu Latvijas pilsonim par šveicieša nogalināšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesas sēde.
Tiesas sēde. Foto: Shutterstock

39 gadus vecam vīrietim no Latvijas par 31 gadu veca šveicieša nogalināšanu Vācijā piespriests 13 gadu cietumsods, ziņo "swissinfo".

Vācijas tiesa par slepkavību jau iepriekš notiesāto vīrieti atzina par vainīgu šveicieša slepkavībā.

Apsūdzētais tiesas sēdē atzina savu vainu noziegumā, taču savu motīvu nepaskaidroja. Prokurors pieprasīja vīrieti sodīt ar brīvības atņemšanu uz 14 gadiem, savukārt aizstāvība iestājās par 11,5 gadu cietumsodu.

"Mēs būtu nonākuši pie tāda paša secinājuma arī bez apsūdzētā atzīšanās," paziņoja tiesnesis. Pamatojoties uz pierādījumiem, par vainu nebija nekādu šaubu, viņš teica.

Lietas fakti datēti ar pagājušā gada 8. jūniju. Saskaņā ar apsūdzību latvietis, kurš Vācijā uzturējās kā viesstrādnieks, ar baļķi iesitis cietušajam pa galvu.

Šveicietis, kurš dzīvoja Sanktgallenā, bija uzslējis īslaicīgu apmetnes vietu Reinas krastā pie Jestetenas, netālu no Šveices robežas. Viņš bija gribējis tur pārnakšņot šūpuļtīklā.

"Apollo.lv" jau iepriekš ziņoja, ka pret 39 gadus vecu Latvijas pilsoni 2023. gada 11. decembrī sākta tiesas prāva par šī gada jūnijā Vācijā, Jestetenā pastrādātu slepkavību – viņš ar smagu bluķi nositis kādu Šveices pilsoni.

39 gadus vecais latvietis viņam astoņas reizes iesitis ar smagu bluķi.

Zināms, ka iespējamais vainīgais 2005. gadā nogalinājis kādu citu cilvēku, par ko Latvijā izcietis cietumsodu līdz 2015. gadam. Pēc tam viņš Vācijā ieradies kā viesstrādnieks un īslaicīgi strādāja būvlaukumā Jestetenā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu