CNN: Zelenskis tuvākajās dienās atlaidīs Ukrainas armijas virspavēlnieku Zalužniju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis līdz nedēļas beigām parakstīs dekrētu par Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka Valērija Zalužnija atstādināšanu no amata, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza", atsaucoties uz raidsabiedrības CNN informāciju.

CNN ziņo, ka Zelenskis 29. janvārī ticies ar Zalužniju un viņam paziņojis par atstādināšanu no amata. Prezidents Zalužnijam piedāvājis citu amatu, taču viņš piedāvājumu noraidījis.

Zelenskis atzīmējis, ka Zalužnija atteikums neatceļ lēmumu par atstādināšanu. Raidsabiedrība gan neprecizē, kādu amatu Zelenskis Zalužnijam piedāvājis. Ukrainas izdevums "Zerkalo Nedeli" ziņo, ka Zalužnijam piedāvāts kļūt par asistentu vai padomnieku, bet "The Economist" vēsta, ka Zalužnijam piedāvāts kļūt par Ukrainas Nacionālās drošības padomes sekretāru. 

Viens no raidsabiedrības avotiem ziņo, ka Zalužniju varētu aizstāt Ukrainas militārās izlūkošanas pārvaldes priekšsēdētājs Kirilo Budanovs vai Ukrainas bruņoto spēku sauszemes spēku vadītājs Oleksanddrs Sirskis.

Ukrainas prezidenta administrācija šonedēļ vēstīja, ka informācija par Zalužnija atstādināšanu nav patiesa. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu