VIDEO Latviete paziņām regulāri prasa atvest "īpašu" ūdeni no Itālijas. Raidījums pēta, kas tiek rakstīts uz ūdens pudelēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda raidījuma "Bez tabu" skatītāja pastāstījusi par savu draudzeni, kura visiem pazīstamajiem, kuri ceļo uz Itāliju, lūdz atvest kādu īpašu minerālūdeni. Raidījums noskaidrojis, kāda ir situācija ar ūdens pudelēm Latvijā un vai minētais ārzemju ūdens ir tik īpašs, kā tam piedēvē.

Dita stāsta, ka viņas draudzene regulāri saviem paziņām lūdz atvest kādu pudelēs pildītu "Sant`Anna" ūdeni, kam esot "izcili" rādītāji un kas tiekot uzskatīts par "mīkstāko" ūdeni pasaulē.

Vienlaikus ūdens cienītājas draudzenei radies jautājums, kāpēc Latvijā uz ūdens pudelēm nav norādes par tā mīkstumu.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) raidījumam norāda, ka fasētā ūdens ražotājiem nav jāinformē par ūdens mīkstuma līmeni.

"Šīs norādes ir mārketinga norādes. Ja runājam par minerālūdeni, tad drīkst norādīt, ka ir gāzēts, negāzēts, kāds ir sāļu saturs," skaidro PVD.

Tikmēr raidījuma uzrunātā uztura speciāliste norāda, ka cilvēka organismam vērtīgāks ir ciets ūdens, turpretī sadzīves tehnikai tas mazāk patīk.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu