Biatlonists Rastorgujevs sasniedz otru visu laiku labāko Latvijas rezultātu 20 kilometru individuālajā distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Foto: Anders Wiklund/Epa

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs 13. februārī Nove Mesto pasaules čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja ceturto vietu, kas ir Latvijas biatlonā otrs visu laiku labākais rezultāts šajā disciplīnā.

2001.gadā Pokļukā Ilmārs Bricis šajā disciplīnā izcīnīja bronzas medaļu. Ceturtā vieta ir arī Rastorgujeva karjeras rekords pasaules meistarsacīkstēs.

Rastorgujevs šaušanā guļus bija nekļūdīgs, bet stāvus neaizvēra pa vienam mērķim, izpildot pēdējos šāvienus. Zelta medaļu izcīnījušajam norvēģim Juhannesam Tīngnesam Bē latvietis zaudēja divas minūtes un 50,2 sekundes, bet pirmais trijnieks bija vienas minūtes jeb vēl viena precīza šāviena attālumā. Distancē alūksnietim bija sestais ātrākais solis.

J.T.Bē, tāpat kā sudraba godalgu izcīnījušais viņa brālis Tarjei Bē un bronzu guvušais vācietis Benedikts Dolls, pieļāva vienu kļūdu ugunslīnijā. Tarjei Bē no brāļa atpalika 58,9 sekundes, bet Dolls zaudēja vienu minūti un 53,3 sekundes.

Renārs Birkentāls šaušanā kļūdījās trīs reizes, čempionam zaudējot vairāk nekā deviņas minūtes un ieņemot 68.vietu. Aleksandrs Patrijuks kļūdījās sešas reizes un bija 86.pozīcijā vairāk nekā 12 minūtes aiz J.T.Bē.

Startēja 100 biatlonisti.

Nedēļas turpinājumā būs mači jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu