"Mogo" jauns valdes priekšsēdētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ASDF_MEDIA/Shutterstock

Nebanku kreditētāja AS "Mogo" valdes priekšsēdētāja Anete Pallo atstājusi amatu un viņas vietā iecelts Vladislavs Mejertāls, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Mejertāls ir vienīgais "Mogo" valdes loceklis.

Kopš 2019. gada Mejertāls ir "Mogo" vienīgā akcionāra AS "Eleving Stella" reģionālais operatīvās darbības vadītājs, bet kopš 2020. gada arī "Mogo" uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Pirms pievienošanās "Eleving Group" Mejertāls guvis pieredzi nebanku sektorā un parādu piedziņas jomā, vadot patēriņa finansēšanas uzņēmuma "Wandoo Finance" biznesu Spānijā. Tāpat Mejertāls vairāk nekā sešus gadus strādājis "ASA B2Holding" grupas uzņēmumos Baltijā.

"Mogo" Latvijas grupa 2022. gada pirmajā pusgadā guva 1,209 miljonu eiro peļņu.

"Mogo" ir daļa no starptautiskas finanšu tehnoloģiju grupas "Eleving Group" (iepriekš "Mogo Finance"). "Mogo" Latvijā piedāvā līzinga, atgriezeniskā līzinga un auto nomas pakalpojumus. "Mogo" reģistrēta 2012. gadā, un tās pamatkapitāls ir 425 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Nebanku kreditētājs "Eleving Group" 2022. gadā strādāja ar 21,1 miljona eiro peļņu, kas ir par 7,7% vairāk nekā 2021. gadā.

Finanšu tehnoloģiju grupa "Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas "Mogo", 2021. gada maijā mainīja nosaukumu uz "Eleving Group". "Mogo" zīmols tika saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī ir pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī. "Eleving Group" darbojas 14 pasaules valstīs. Grupas galvenā mītne ir Latvijā. "Eleving Group" veic saimniecisko darbību Baltijā un Eiropā, Kaukāza un Centrālāzijas reģionos, kā arī Austrumāfrikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu