"Ļaunuma priekšā nedrīkst kapitulēt." Rinkēvičs komentē pāvesta Franciska nesenos izteikumus par Ukrainu (30)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi un pašvaldību pārstāvjiem Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi un pašvaldību pārstāvjiem Rīgas pilī. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs reaģējis uz pāvesta Franciska nesen paustajiem izteikumiem par to, ka Ukrainai vajag "drosmīgi" padoties un sākt sarunas ar Krieviju.

Sestdien daļēji publicētajā intervijā ar Šveices televīziju, Pāvests Francisks aicināja Ukrainas karā iesaistītos "sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās", un mudināja ukraiņus būt drosmīgiem un spēt sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti.

"Es uzskatu, ka stiprākie ir tie, kas redz situāciju, domā par tautu un ir drosmīgi pacelt balto karogu un sākt sarunas," viņš sacīja februāra sākumā sniegtajā intervijā.

Pāvesta izteikumi izraisīja lielu sašutuma un kritikas vilni sociālajos tīklos.

Starp viņiem savu viedokli lakoniski pauda arī Valsts prezidents, kurš ir ilggadējs un aktīvs mikroblogošanas vietnes "X" (agrāk - "Twitter") lietotājs. Viņš savu ierakstu publicējis angļu valodā.

"Ļaunuma priekšā nedrīkst kapitulēt. Ar to jācīnās un tas ir jāuzvar, lai ļaunums paceltu baltu karogu un kapitulētu," raksta Rinkēvičs.

Ukrainas pozīcija līdz šim ir bijusi stingra apņēmība neiesaistīties sarunās ar Krieviju. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vairākkārt ir teicis, ka miera sarunas ierosināt var tikai tā puse, kurā ir iebrukts.

Krievijas atkārtotajam iebrukumam Ukrainā turpinoties jau trešo gadu, agresorvalsts spēki gūst iniciatīvu kaujas laukā un Ukraina arvien vairāk izjūt munīcijas trūkumu.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu