11 gadus ilgajai NBA karjerai punktu liek Oto Porters jaunākais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oto Porters jaunākais
Oto Porters jaunākais Foto: AFP / Scanpix

Par profesionālā basketbolista karjeras noslēgšanu otrdien paziņoja 11 sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadījušais uzbrucējs Otto Porters jaunākais.

30 gadus vecais Porters 2021./2022.gada sezonā Goldensteitas "Warriors" rindās kļuva par NBA čempionu.

2013.gada drafta trešais numurs pagājušajā sezonā pievienojās Toronto "Raptors", taču kreisās pēdas savainojuma dēļ aizvadīja tikai astoņas spēles, bet šosezon 15 mačos izcēlās ar 2,6 punktiem un 1,9 atlēkušajām bumbām zem groziem, līdz 8.februārī tika aizmainīts uz Jūtas "Jazz".

"Jazz" sastāvā pieredzējušais uzbrucējs nevienu spēli tā arī neaizvadīja un pirmdien komanda viņa līgumu izpirka.

"Pēdējos 11 gadus man bija iespēja izdzīvot savu dzīves sapni. Un sapņa piepildījums bija čempiontituls," pēc paziņošanas par karjeras beigām sacīja Porters. "Diemžēl, mans ķermenis vairs neļauj man spēlēt tādā līmenī, kādu pats gaidu no sevis. Tādēļ arī nolēmu beigt spēlēt."

Karjeras laikā Porters piecas ar pusi sezonas aizvadīja viņa draftējušās Vašingtonas "Wizards" rindās, nepilnas divas sezonas Čikāgas "Bulls", dažas spēles Orlando "Magic", vienu sezonu "Warriors" un nepilnas divas sezonas "Raptors".

Kopumā NBA karjeras laikā Porters laukumā devās 527 regulārā čempionāta spēlēs, vidēji mačā izceļoties ar 10,3 punktiem, 4,9 izcīnītām bumbām zem groziem un 1,5 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "play off" uzbrucējs aizvadīja 50 spēles, vidēji gūstot 8,2 punktus, izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas un atdodot 1,7 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu