VIDEO Latvija būs jāpamet aptuveni 800 Krievijas pilsoņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Federācijas pase. Ilustratīvs attēls.
Krievijas Federācijas pase. Ilustratīvs attēls. Foto: Yulia Sverdlova/Shutterstock

Līdz ar pastāvīgās uzturēšanās atļaujas zaudēšanu zūd tiesības uz sociālajiem pakalpojumiem, kā arī valsts un pašvaldību atvieglojumiem. Latvijas labvēlību zaudējuši aptuveni 800 Krievijas pilsoņu, kuri nav nokārtojuši tiesības uzturēties Latvijā, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu", atsaucoties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sniegto informāciju.

Šīs rīkojums attiecas uz tiem Krievijas pilsoņiem, kuri nav sazinājušies ar PMLP un reaģējuši uz vēstulēm ar pieprasījumu sakārtot formalitātes, kas pavērtu durvis palikt Latvijā. 

"Nav iesnieguši ne pieteikumus pastāvīgajai uzturēšanās atļaujai, līdzās kurai bija nepieciešams iesniegt arī latviešu valodas zināšanu pārbaudes rezultātus, ne arī termiņuzturēšanās atļaujai, ko viņi varēja darīt, ja runa ir par, piemēram, ģimenes apvienošanu vai darbu Latvijā. Šai termiņuzturēšanās atļaujai nav nepieciešams apliecināt latviešu valodas zināšanas," raidījumam norāda PMLP pārstāve Madara Puķe.

Šīm personām pārvalde jau izsūtījusi viedokļvēstules, prasot norādīt, kad plāno izceļot un kāpēc tas vēl nav izdarīts. Kopumā izsūtītas 1116 vēstules, 800 personas tās ignorējušas.

Ja šīs personas vēl atrodas Latvijā, tad tuvāko dienu laikā saņems izbraukšanas rīkojumu ar 30 dienu termiņu.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu