Pazudušā Laura Zaubes viltus bēres prestižajā Londonas baznīcā: latvietis pazinis tiesāto pedofilu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bēres. Ilustratīvs attēls.
Bēres. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pagājušajā nedēļā "Apollo.lv" vēstīja par bezvēsts pazudušo latvieti Lauri Zaubi, kuru mēģināja "apbedīt" slavenā Londonas baznīcā, kur sanākušie "sērotāji" bija nolīgti aktieri ar organizatoru-tiesātu pedofilu priekšgalā. Britu portāla "Daily Mail" rīcībā esošā informācija liecina, ka latvietis pazinis viltus bēru rīkotāju.

Aizvadītajā nedēļā portāls "Apollo.lv" ziņoja, ka Lielbritānijā notiesāts pedofils Džekijs mēģināja sarīkot viltus bēres vienā no Londonas visslavenākajām baznīcām. Pieaicināti aktieri izlikās par sērotājiem, bet pats "mirušais" bija par bezvēsts pazudušo izsludināts Latvijas pilsonis Lauris Zaube. Zārks bija tukšs.

38 gadus vecais Džekijs Džhajs Bromptonas oratorijā par dievkalpojumu apbedīšanas rīkotājam samaksāja vairāk nekā 10 000 sterliņu mārciņu.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Bēres" bija izplānotas smalkas – ar zirgu pajūgu, divām luksusa automašīnām un kori.

Agrāk cietumā par pedofiliju sēdējušais Džekijs Džhajs esot izlicies par pazudušā Laura "brāli". Viņš bija uzvilcis tumšas brilles un sauca sevi par "Klaidu". Vienlaikus viltvārdis atteicās atbildēt uz mācītāja lūgumiem sniegt vairāk informācijas.

49 vecais mācītājs Ruperts Makhārdijs, ierodoties uz ceremoniju, diezgan ātri saprata, ka kaut kas nav kārtībā. Proti, aptuveni padsmit "viesu" ieradās ar lielu kavēšanos. Daudzi no viņiem bija tērpušies melnās "pufaikās" un sejas maskās.

"Cilvēki parasti uz bēres ierodas agri vai tieši laikā. Apbedīšanas darbinieki man pateica, ka nav nekāda līķa. Tobrīd iestājās liels apjukums par to, kas īsti notiek."

Pēc brīža mācītājs "bēru" ceremoniju pārtrauca un vēlāk ieradās arī likumsargi. Viltvārdim draud apsūdzības par viltotas miršanas apliecības nodošanu.

"Pēc tam biju diezgan satriekts. Mani tas ļoti satrauca. Parasti cilvēks tic cilvēkiem uz vārda.(..) Tas bija ļoti biedējoši..." par sajūtām pēc viltus bērēm stāsta mācītājs.

Nav zināms, kādēļ Džekijs bija iecerējis sarīkot viltus bēres. Viena no izteiktajām versijām – tas bija joks, lai uzlabotu savu profilu sociālajos tīklos.

Negaidīts pavērsiens – Lauris pazinis tiesāto pedofilu

Laura ģimene portālam "Daily Mail" apstiprinājusi, ka viņš un viltus bēru organizētājs Džekijs pazinuši viens otru. Izrādās, ka pirms trīs gadiem Lauris filmējies mūzikas videoklipā, kuru veidojis Džekijs.

Videoklips, kurā piedalās Lauris:

Pazudušā latvieša ģimene informēta par nesen notikušajām viltus bērēm Londonā un ir satriekta par notikušo.

Laura brālis Āris noraida versiju, ka Lauris pats būtu inscenējis savu pazušanu kā daļu no Džekija dīvainā "bēru" plāna. Viņš uzskata, ka Lauris būtu labi apzinājies, ka šāds plāns viņa radiniekiem un draugiem būtu kā "agonija", kuri domātu, ka latvietis ir miris, ziņo "Daily Mail".

Āris uzskata, ka Džekijs, iespējams, atpazinis Lauri pēc portālos ievietotajām ziņām par viņa pazušanu un nolēmis izmantot viņa identitāti nežēlīgā maldināšanā.

Āris britu portālam apstiprināja, ka Lauris un daži viņa draugi pirms trīs gadiem iepazinušies ar Džekiju festivālā "Baldones Waterfest". Pēcāk viņi kopā filmējušies videoklipā.

Amatieriski uzņemtais videoklips joprojām redzams vietnē "YouTube". Video redzams tiesātais pedofils Džekijs, kurš dejo kopā ar vairākiem latviešu jauniešiem, tostarp Lauri.

Āris netic, ka viņa brālim pēc minētā video uzņemšanas būtu bijusi kāda saistība ar Džekiju.

Tikmēr "Daily Mail" atklāj vēl vienu pavērsienu. Proti, šī gada 5.janvārī redakcija saņēmusi jocīgu un anonīmu e-pasta vēstuli no personas, kas apgalvoja, ka ir informēta par Laura pazušanas gadījumu. Persona vēstulē apgalvoja, ka Lauri nolaupījuši noziedznieki un par viņu tiek pieprasīta izpirkuma maksa.

Latvijas likumsargi britu medijiem paziņoja, ka joprojām aktīvi izmeklē Laura pazušanas lietu un miršanas apliecība nav izsniegta.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu