VIDEO Plašs uzbrukums Krievijai: 35 droni uzbrukuši astoņos reģionos. Slavjanskā deg naftas pārstrādes rūpnīca (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Giorgi Revishvili/"X"

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas naktī uz 17. martu notriekušas 35 dronus, kas kopumā uzbrukuši astoņiem valsts reģioniem, vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza". 

Ministrija norāda, ka virs Maskavas reģiona pārtverti un iznīcināti četri droni, Belgorodas reģionā – trīs, Kalugas reģionā – divi, Orjolas un Rostovas reģionos pa vienam, Jaroslavļas reģionā – četri, Kurskas reģionā – trīs, bet Krasnodaras reģionā – 17.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins norādīja, ka visi virs Maskavas apgabala notriektie droni devušies tieši uz galvaspilsētu. Viņš apstiprina, ka nav bojājumu vai bojāgājušo.

Savukārt Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs norādīja, ka naktī četri droni nometa sprāgstvielas Oktjarbrskas ciematā. Tika nodarīti bojājumi gāzesvadiem un elektrības vadiem. Bojāgājušo vai ievainoto nav.

Belgorodā 17. martā tika iedarbinātas gaisa trauksmes sirēnas. Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas virs pilsētas it kā esot notriekušas daudzlādiņu reaktīvo iekārtu RM-70 "Vampir" deviņus šāviņus un daudzlādiņu reaktīvo iekārtu "Uragan" trīs šāviņus.

Kalugas apgabalā droni uzbrukuši infrastruktūras objektiem. Apgabala gubernators Vladislavs Šapša apstiprināja, ka nav bojāgājušo, cietušo vai bojājumu. 

Savukārt Krasnodaras apgabalā droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, kas atrodas Slavjanskā pie Kupanas. Droni tika iznīcināti, bet viens no tiem nogāzās rūpnīcas teritorijā un izraisīja ugunsgrēku. Uzbrukumā viens cilvēks gājis bojā, viņam bijusi sirdstrieka.

Ugunsgrēks rūpnīcā patlaban nodzēsts. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu