"Nebūs nekādi vīnu svētki, bet gan zvans policijai." Saulkrastu pludmalē atrod nesprāgušu mīnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dans Jansons/Facebook

Siltais laiks arvien aktīvāk mudina cilvēkus doties dabā un baudīt saules starus svaigā gaisā. Iecienīta atpūtas un pastaigu vieta, protams, ir arī Baltijas jūras piekraste, bet izrādās, ka pastaigu laikā jābūt vērīgam, vai starp pludmales akmeņiem neatrodas kas bīstams, kā gadījies Danam Jansonam.

Dans Jansons 19. martā savā "Facebook" kontā vērsa visu lasītāju uzmanību uz Saulkrastu pludmalē uzietu mīnmetēja mīnu.

"Lūdzu, pievērsiet uzmanību tam, ko jūra izskalo krastā!!! Ne viss, kas spīd, ir zelts!

Koklīšu pludmales "atradums" – mīnmetēja mīna!

Laiskojās starp mūsu iecienītajiem pludmales akmeņiem."

Paveicies, ka šo vēstures liecību uzgāja cilvēks, kurš zina, kā šādās situācijās rīkoties.

"Pat es, cilvēks, kurš ir bijis noteiktas jomas speciālists un nedaudz it kā pārzina šādas lietas, pirmajā brīdī pat nopriecājos par "atradumu", jo domāju, ka esmu atradis senu vīna pudeli vai ko tamlīdzīgu.... tikai paņemot rokās, ātri sapratu, ka nebūs nekādi seno vīnu svētki, bet gan zvans policijai un sapieru tējas vakars," raksta Dans.

Kā vīrietis atklāj, šī mīna neradīja tūlītēju sprādzienbīstamību, jo bijusi bez uzspridzinātājmehānisma. Tomēr vīrietis arī uzsver, ka šo niansi nezinātāji nepamanītu.

"Parastie mirstīgie to, visticamāk, nezinātu. Un domātu, ka tiešām pudele vai vēl kas cits interesants. Un mēģinātu nodauzīt rūsu nost, piemēram... un tad jau var visādi gadīties!!!

Šī ir atsvaidzinoša mācība arī man pašam, jo ļoti bieži dodos staigāt un priecāties par mūsu akmeņaino pludmali, īpaši pēc vētrām vai kad akmeņi atsegušies. Un suns. Un bērni. Un viss, kas sanests krastā, tiek pētīts un vētīts... Laikam nevar ļaut vecajam iekšējam armijniekam atslābt līdz galam."

Kā var secināt no Dana "Facebook" kontā sniegtās informācijas, vīrietis iepriekš strādājis Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos, tādēļ vērts likt aiz auss viņa sacīto par to, kā rīkoties, ja sanāk uziet šādus atradumus.

"Esam vērīgi un uzmanīgi!

Ja atrodam, ko aprūsējušu un nesaprotam, kas tas īsti ir, – neaiztiekam!

Nofotografējam, ziņojam policijai, dalāmies ar informāciju!

Šī konkrētā mīna, kā minēju, neradīja tūlītēju bīstamību... Taču tas ir tikai šoreiz."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu