Medijs: ASV nav sajūsmā par Ukrainas uzbrukumiem Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ietekmīgā ASV izdevuma "Financial Times" (FT) rīcībā nonākusi informācija, ka ASV varasiestādes lūgušas Ukrainu pārtraukt uzbrukumus Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām un enerģētikas objektiem, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

"FT" avoti ziņo, ka Vašingtona bažījas par iespēju, ka dronu uzbrukumi Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām varētu novest pie būtiska naftas cenu pieauguma un provocēt Maskavu. 

Medijs ziņo, ka par šādu iznākumu brīdinātas augsta ranga Ukrainas Drošības dienesta un Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes amatpersonas. Kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma šīs iestādes rīkojušas vairākus dronu uzbrukumus Krievijas mērķiem uz sauszemes un jūrā.

Viens no "FT" avotiem norāda, ka Kijivas organizētie uzbrukumi Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām, termināliem un noliktavām sagādājot pamatīgas galvassāpes Baltajam namam. 

Tāpat ASV esot nobažījušās par Krievijas iespējamo atbildi uz šiem uzbrukumiem. Baltā nama ieskatā šo uzbrukumu rezultātā varētu tikt bojāts Kaspijas naftas konsorcijs, pa kuru uz Rietumvalstīm plūst nafta no Kazahstānas. 

Kā liecina izdevuma "The Insider" apkopotā informācija, šogad notikuši 15 bezpilota lidaparātu uzbrukumi 13 naftas pārstrādes rūpnīcām deviņos Krievijas reģionos.

"The Insider" raksta, astoņiem objektiem uzbrukumos nodarīti būtiski bojājumi. Kopējā rūpnīcu, kurām notikuši uzbrukumi, izlaide bija 178 miljoni tonnu gadā, bet bojāto rūpnīcu izlaide sasniedza 83 miljonus tonnu gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu