Avārijā Lietuvā bojā gājis baltkrievu brīvprātīgais karavīrs, kurš atgriezies no kara Ukrainā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brīvprātīgie karavīri no Baltkrievijas Ukrainā.
Brīvprātīgie karavīri no Baltkrievijas Ukrainā. Foto: AP/Scanpix

Trešdien, 21. martā, vilciena avārijā pie Lietuvas galvaspilsētas Viļņas bojā gājis brīvprātīgais karavīrs no Baltkrievijas, kurš nesen atgriezās no kara Ukrainā, vēsta Lietuvas portāls "15min.lt".

Brīvprātīgais karavīrs, kurš zināms tikai ar segvārdu "Tuzs", frontē Ukrainā ieradās 2022. gada martā, dienējot baltkrievu brīvprātīgo karavīru bataljonā "Terror".

Gada beigās Tuzs fronti pameta, bet 2023. gada septembrī viņš atsāka dienestu 79. atsevišķajā gaisa desanta uzbrukuma brigādē. 

Tuzs Viļņā ieradās 2024. gada februāra beigās. Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā 24. februārī viņš radio "Svoboda" dalījās ar pārdomām par karu. Sarunā viņš atklāja, ka Baltkrievijā piedalījās arī 2020. gada protestos pret viltoto prezidenta vēlēšanu rezultātiem. 

"Varbūt tas ir pesimisms, varbūt reālisms. Gribētos ticēt, ka neesmu īpaši mainījies. Atsevišķos jautājumos kļuvu pārliecinātāks nekā 2020. gada protestu laikā. Es, tāpat kā lielākā daļa, slēpos, skrēju. Šodien redzu daudz nepatīkamu un šausmīgu lietu, tagad OMON policisti nešķiet tik briesmīgi kā toreiz," radio teica Tuzs. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu