Norvēģiju Lieldienu nedēļā skāris olu trūkums. Iedzīvotāji glābiņu meklē Zviedrijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Norvēģijā Lieldienu nedēļā veikalos trūkst olu, tāpēc norvēģi spiesti doties pāri robežai uz Zviedrijas lielveikaliem, ziņo medijs "AP News".

Norvēģijas ziņu portāls "Nettavisen" ceturtdien ziņoja, ka tirdzniecības centru "Nordby" Zviedrijā, kas atrodas netālu no robežas, ir pārpildījuši "izmisušie" norvēģi, kas cenšas nodrošināties ar olām.

Tirdzniecības centra pārtikas veikalā "Maxi-Mat" otrdien beidzās olu krājumi, bet blakus esošajā lielveikalā nācās ierobežot olu iegādi līdz trim 20 iepakojumiem vienai mājsaimniecībai, ziņo norvēģu mediji.

Zviedrijas veikalos ir ne tikai lielāki olu krājumi, bet arī lētākas cenas.

Zviedrijā 20 olu iepakojums tiek pārdots par cenu, kas atbilst 39,90 Norvēģijas kronām (3,43 eiro), kas ir par aptuveni 30% lētāk nekā Norvēģijā.

Bažas par olu pārprodukciju Norvēģijā izraisīja to, ka vietējiem lauksaimniekiem tika piedāvātas kompensācijas, lai samazinātu olu ražošanu. Tas un putnu gripas sekas ir izraisījušas olu trūkumu, norāda eksperti.

"AP News" ziņo ,ka daudzi Norvēģijas dienvidos dzīvojošie iedzīvotāji regulāri dodas iepirkties pāri robežai uz Zviedriju, kur precēm un pakalpojumiem tiek piemērots zemāks pievienotās vērtības nodoklis (PVN). Šāda parādība kļuvusi par ienesīgu biznesu Zviedrijas veikalu īpašniekiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu