Prokremliskajai aktīvistei par Krievijas kara attaisnošanu un slavināšanu piemēro apcietinājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jeļena Kreile.
Jeļena Kreile. Foto: LETA

Šonedēļ Valsts policija aizturēja personu, kura savas dzīvesvietas logos izvietoja vairākus priekšmetus, tostarp – Krievijas Federācijas karogus, to imitācijas, kā arī padomju varas simboliem līdzīgus priekšmetus. Savukārt, vakar, 4.aprīlī, Rīgas pilsētas tiesa aizdomās turētajai par kara noziegumu, ko veic Krievijas Federācija, attaisnošanu un slavināšanu, piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Šā gada 28. martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldē tika sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 panta pirmo daļu par to, ka kāda Torņakalna prokremliska aktīviste savas dzīvesvietas logos izvietoja vairākus priekšmetus, tostarp – Krievijas Federācijas karogus, to imitācijas, kā arī padomju varas simboliem līdzīgus attēlus, kas kopumā norāda uz īstenotā nozieguma pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publisku slavināšanu un attaisnošanu.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, apsūdzētā sieviete ir bēdīgi slavenā Jeļena Kreile.

Minētie priekšmeti novietoti logā bija novietoti uz ārpusi, padarot tos visiem publiski redzamus.

2024.gada 3.aprīlī persona kriminālprocesa ietvaros tika aizturēta un 4.aprīlī atzīta par aizdomās turēto personu saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 panta pazīmēm.

Vakar Rīgas pilsētas tiesā tika izskatīts procesa virzītāja ierosinājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu, ko tiesa personai arī piemēroja.

Jāpiebilst, ka persona, apzinoties, ka Krievija veic plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā, jau ir vairākkārtīgi nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar publiskās vietās un pasākumos pausto atbalstu agresorvalstij.

Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes un darbības Latvijā nav pieļaujamas un atbalstāmas. Likumsargi rūpīgi seko līdzi norisēm sabiedrībā un pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām darbību izpausmēm, kas saistītas ar atbalstu Krievijas karam Ukrainā, tāpēc aicinām iedzīvotājus arī turpmāk ziņot policijai par likumpārkāpumiem, aizdomīgām personām vai sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, zvanot pa tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu