Medijs: atbrīvotie krievu noziedznieki no kara Ukrainā mājās atgriežas ar pamatīgu bagātību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anelo/"Shutterstock"

Ietekmīgais izdevums "The New York Times" 6. aprīlī ziņojis, kā pēc atgriešanās no frontes Krievijā dzīvo tie karavīri, kuri kara nolūkos atbrīvoti no cietuma. Okupanti, kuri cīnījās algotņu bandas "Vagner" rindās, mājās atgriežas ar ievērojamu daudzumu naudas, vēsta ASV izdevums "Insider". 

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Krievijā atgriezušies aptuveni 15 000 cietumnieku, kuri tika atbrīvoti, lai dotos uz fronti.

Jeila Universitātes sociologs Kirils Titajevs uzsver, ka šiem vīriešiem pēc atgriešanās bieži vien netiek piedāvāts iziet rehabilitācijas kursus un tāpēc viņi mājās atkal pievēršas noziedzībai. 

Citi medija uzrunātie eksperti norāda, ka vairāki noziedznieki karā kļuvuši pašpārliecinātāki un frontē pavadīto laiku uzskata par sava veida "rehabilitāciju". Tāpat bijušie cietumnieki, kuri cīnījās "Vagner" rindās, saņēmuši visai prāvu atalgojumu – vidēji 185 020 rubļu (2000 ASV dolāru) mēnesī. 

Šī summa vairāk nekā divas reizes pārsniedz Krievijas vidējo algu, kas ir aptuveni 69 945 rubļi (756 ASV dolāri). Eksperti medijam norāda, ka vietējie policisti bieži vien baidās no atbrīvotajiem noziedzniekiem, kam piešķirts veterānu statuss. 

"Vagner" Krievijā bija pirmie, kas savas rindas papildināja ar cietumniekiem, apmaiņā pret sešiem mēnešiem frontē piedāvājot pilnīgu apžēlošanu. Krievijas Aizsardzības ministrija šo praksi pārņēma 2023. gadā.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu