ASV nosūta Ukrainai konfiscētus Irānas ieročus un munīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV ir nosūtījušas Ukrainai Irānas vieglos ieročus un munīciju, kas tika konfiscēti, kad tie no Irānas tika vesti Teherānas atbalstītajiem Jemenas hutiešu nemierniekiem, otrdien paziņoja ASV armija.

Šis sūtījums pagājušajā nedēļā tika veikts apstākļos, kad Ukraina cieš no ievērojama munīcijas trūkuma un ASV republikāņu kongresmeņi bloķē jaunu palīdzību Ukrainai, tomēr tas neapmierina Kijivas vajadzības pēc artilērijas un pretgaisa aizsardzības munīcijas.

"ASV valdība [4.aprīlī] nosūtīja Ukrainas bruņotajiem spēkiem vairāk nekā 5000 Kalašņikova automātus AK-47, ložmetējus, snaiperu šautenes, reaktīvos granātmetējus RPG-7 un vairāk nekā 500 tūkstošus 7,62 milimetru munīcijas lādiņu," sociālajos medijos paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

"Šie ieroči palīdzēs Ukrainai aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu" un ir pietiekami vienas brigādes apbruņošanai, teikts paziņojumā.

Šie ieroči un munīcija tika konfiscēti no 2021.gada maija līdz 2023.gada februārim no četriem "bezvalsts kuģiem", kas tos veda no Irānas Revolucionārās gvardes Jemenas hutiešu nemierniekiem, paziņoja CENTCOM.

Hutieši kopš 2023.gada novembra uzbrūk kuģiem Adenas līcī un Sarkanajā jūrā, šādi apliecinot solidaritāti ar palestīniešiem Gazas joslā.

"Irānas atbalsts bruņotiem grupējumiem apdraud starptautisko un reģionālo drošību, mūsu un mūsu partneru spēkus, diplomātisko personālu un pilsoņus reģionā. Mēs turpināsim darīt, ko spējam, lai atmaskotu un apturētu Irānas destabilizējošās darbības," paziņoja CENTCOM.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu