Daudzviet Latvijā labots 10. aprīļa temperatūras rekords

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaķis plaukstošā krūmā.
Kaķis plaukstošā krūmā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdienas priekšpusdienā Latvijas lielākajā daļā pārspēts 10.aprīļa siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Austrumu novados gaisa temperatūra pakāpusies līdz +20..+23 grādiem, valsts centrālajā daļā tā svārstās ap +20 grādiem, bet no rietumiem ieplūst vēsāks gaiss. Kurzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +10..+12 grādiem, vietām piekrastē ir tikai +7 grādi.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 10.aprīlī, bija +19,1 grāds 2017.gadā Mērsragā un Rīgā.

Latviju no rietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte - ar rietumu vēju ieplūst vēsāks gaiss, bet nav gaidāmi nokrišņi.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Latvijas austrumos gaisa temperatūra trešdien var sasniegt +25 grādus, Kurzemes rietumkrastā tā gaidāma nedaudz zem +10 grādiem.

Pirms aukstās frontes ierašanās naktī un agrā rītā siltuma rekords tika pārspēts arī Pāvilostā, Liepājā un Rucavā. Augstākā gaisa temperatūra bija +17,6 grādi Rucavā, kur vēlāk kļuva par desmit grādiem vēsāks.

Jau ziņots, ka otrdien Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz pat +26,2 grādiem, par trim grādiem pārspējot aprīļa pirmās dekādes nacionālo siltuma rekordu un par 12 dienām labojot gada agrāko +26 grādu rekordu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu