Mūžībā devies slavenākais amerikāņu cietumnieks un futbola zvaigzne O.Dž.Simpsons

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

76 gadu vecumā mūžībā devies kino un seriālu aktieris, futbola zvaigzne O.Dž.Simpsons, kurš 1990. gados no slavenas sporta zvaigznes kļuva par apsūdzēto vienā no slavenākajām amerikāņu tiesas prāvām, vēsta ārvalstu mediji.

Ģimene paziņojumā norādījusi, ka Simpsons zaudējis cīņu ar vēzi. 2023. gada maijā Simpsons ievietoja videoklipu vietnē "X", atklājot, ka viņam diagnosticēts vēzis un ir jāveic ķīmijterapija.

Simpsons 1979.gadā noslēdza veiksmīgo sportista karjeru amerikāņu futbolā, lai pievērstos aktiermākslai un televīzijas šoviem. Žurnāls "People" Simpsonu raksturoja kā "pirmo melnādaino sportistu, kas kļuvis par īstu, iemīļotu mediju superzvaigzni".

1985.gadā Simpsons salaulājās ar savu otro sievu Nikolu Braunu, taču vētrainā laulība pēc septiņiem gadiem tika šķirta. 1994.gadā, neilgi pēc šķiršanās, salabšanas un vēl vienas pašķiršanās Nikola Brauna Simpsone un Rons Goldmens tika atrasti miruši ārpus sievietes dzīvesvietas Losandželosā. Abi bija nežēlīgi sadurti.

Aizdomās turētais Simpsons nepieteicās policijā, bet tā vietā trillera cienīgā veidā mēģināja aizbēgt "Ford Bronco" automašīnā. Pakaļdzīšanās un sekojošā tiesāšanās ir starp medijos visplašāk atspoguļotajiem notikumiem ASV vēsturē.

Zvērināto spriedums krimināllietā tika nolasīts 1995.gada 3.oktobrī – nav vainīgs. To pie televizora ekrāniem noskatījās vairāk nekā 100 miljoni amerikāņu.

Tomēr skatītāju viedokļi dalījās. Daļai skatītāju nebija šaubu, ka Simpsons ir vainīgs. Citi tikmēr uzgavilēja par attaisnošanu pēc gadiem ilgas policijas brutalitātes un tiesu bardzības pret melnādainajiem iedzīvotājiem.

2008.gadā Simpsonu notiesāja par bruņotu laupīšanu un vēl vairākos citos apsūdzības punktos. Viņš iegāja viesnīcas istabā Lasvegasā, ko tobrīd bija noīrējis kolekcionārs, un paņēma sporta piemiņlietas.

Notiesājošais spriedums tika nolasīts 2008. gada 3. oktobrī – precīzi 13 gadus kopš attaisnošanas dubultslepkavībā. Simpsonu notiesāja uz 33 gadiem, ļaujot pēc deviņiem ieslodzījumā pavadītiem gadiem prasīt priekšlaicīgu atbrīvošanu.

2017. gada nogalē viņš tika atbrīvots no cietuma. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu