Okupantu karavīri pārliecināti, ka ievainojums ir vienīgais veids, kā tikt mājās no kara Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīrs.
Krievijas karavīrs. Foto: Dmitriy Kandinskiy/Shutterstock

Ukrainas nacionālais pretošanās centrs norādījis, ka Krievijas karavīri kaujas laukā gūtu ievainojumu uzskata par vienīgo veidu, kā tikt prom no frontes pirmajām līnijām un nonākt atpakaļ mājās, vēsta ASV izdevums "Business Insider". 

Centrs uzsver, ka daudzi krievu karavīri zaudējuši cerību par to, ka viņiem ļaus doties mājās, jo Krievijas frontē nepietiekot karavīru. "Tāpēc uzbrucēji sapņo par ievainojumiem," rakstīts centra publikācijā.

"Tādā veidā ir iespēja sākt darbu tālāk no frontes, bet pēc tam, ja paveiksies, aizbēgt pavisam. Citu iespēju dabūt "atvaļinājumu" un tikties ar radiem vienkārši nav,"

Ukrainas nacionālais pretošanās centrs ir daļa no Ukrainas bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem iemāca dažādas pretošanās metodes. Centrs uzsver, ka augstais bojāejas rādītājs krievu karavīriem atņēmis jebkādas cerības tikt mājās. 

"Iebrucēji ir pārliecināti, ka traumas ir iespēja ne tikai atpūsties, bet arī vienkārši izdzīvot," teikts centra publikācijā. "Galu galā viņi kaujas laukā zaudēja neskaitāmus karavīrus."

Iepriekš ziņots arī par Krievijas karavīriem, kuri apzināti sevi ievainojuši. Kāds okupantu desantnieks 2022. gada augustā norādīja, ka daži karavīri iešāvuši sev kājā, lai mēģinātu tikt prom no frontes.

Uz Ukrainu tiek nosūtīti vairāki vāji apmācīti Krievijas karavīri. Sagūstītie okupanti un Rietumu izlūkdienesti arī norāda, ka armijas vadība karavīru dzīvības netur augstā vērtē, tostarp izmanto "gaļas viļņu" taktiku, lai "nosmacētu" Ukrainas aizstāvjus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu