Girgensons Latvijas izlasei nepalīdzēs arī šajā PČ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters Connect/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons šajā pavasarī nepalīdzēs Latvijas hokeja izlasei, vēsta TVNET.

Latvijas izlases stūrmanis Harijs Vītoliņš jau iepriekš preses konferencē norādīja, ka lēmums par pievienošanos izlasei atstāts paša Girgensona rokās.

Ņemot vērā, ka Girgensonam šajā starpsezonā jāmeklē jauns līgums, nevarēja izslēgt, ka uzbrucējs gaidāmo hokeja čempionātu izlaidīs.

Tagad to sarunā ar TVNET apstiprinājis arī Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis, piebilstot, ka nespēlēšanas iemesls ir tieši līguma beigas.

Girgensons šajā NHL sezonā laukumā devās 63 spēlēs, kurās atzīmējās ar 14 (8+6) punktiem, 21 soda minūti, lietderības koeficientu -1, vidēji laukumā atrodoties 11 minūtes un 50 sekundes.

Latvietim šī bija mazrezultatīvākā sezona viņa 11 gadus ilgajā NHL karjerā. Tāpat vidēji laukumā pavadītais laiks ir mazākais Girgensona karjerā "Sabres" rindās.

Girgensons Latvijas izlasi pasaules čempionātos nav pārstāvējis kopš 2017. gada. Līdz šim pēdējo reizi Latvijas valstsvienības kreklu uzbrucējs vilka 2021. gada augustā, kad Latvijas hokejisti kvalifikācijas turnīrā nodrošināja ceļazīmi uz 2022. gada olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu