Katru dienu Eiropā pazūd aptuveni 47 migrantu bērni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lumiereist/Shutterstock

Katru dienu Eiropā pazūd aptuveni 47 bērni, liecina pārrobežu žurnālistikas kolektīva "Lost in Europe" veiktais jaunais pētījums. Kopumā pēdējo trīs gadu laikā pazuduši vairāk nekā 50 000 migrantu bērnu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Dati, kas pieprasīti no 31 Eiropas valsts, tostarp Austrijas, Vācijas un Itālijas, liecina, ka no 2021. gada līdz 2023. gada beigām reģistrēti vismaz 51 433 bez pavadoņa pazuduši nepilngadīgi bēgļi. Faktiskais skaitlis varētu būt lielāks, jo gadījumi netiek pienācīgi dokumentēti, turklāt dažas valstis datus par šādiem bērniem vispār nevāc.

Pētījums balstās uz 2021. gadā publicētajiem secinājumiem, kas atklāja, ka trīs gadu laikā no 2018. gada janvāra līdz 2020. gada decembrim, ierodoties Eiropā, pazuduši vismaz 18 000 bērnu migrantu.

"Arvien lielāka aisberga daļa kļūst redzama, un tā ir pozitīva attīstība," saka Eiropas organizācijas "Pazudušie bērni" ģenerālsekretāre, salīdzinot neziņotos gadījumus ar leduskalna lielāko daļu  zem ūdens virsmas. No 31 valsts, ar kurām sazinājās, “Lost in Europe” saņēma 20 atbildes, no kurām septiņās trūka nepieciešamo datu, un 11 neatbildēja. Tas tomēr ir uzlabojums salīdzinājumā ar 12 atbildēm kopumā 2021. gadā. Divām no valstīm, kas neatbildēja, proti, Itālijai un Slovākijai, izdevās atrast nepieciešamos datus oficiālajos ziņojumos.

Itālija un Austrija ir līderes pazudušo nepavadītu nepilngadīgo reģistrācijas ziņā, attiecīgi 22 899 un 20 077 gadījumi, tām seko Beļģija, Vācija un Šveice ar aptuveni 2200 līdz 1200 reģistrētiem gadījumiem.

Tomēr lielāks reģistrēto skaits Itālijā un Austrijā ne vienmēr norāda uz lielāku gadījumu skaitu, bet gan uz to, ka ir ieviestas efektīvākas datu vākšanas sistēmas, teica Ievena. "Mums ir jāpanāk, lai visas valstis rūpīgāk ziņotu," viņa sacīja CNN, jo bērnus var labāk aizsargāt, ja tie ir sistēmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu