Vai "Celtics" var triumfēt NBA bez Porziņģa? ASV apskatnieks atbild skaidri un tieši

Apollo.lv
Foto: Winslow Townson/AP

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis kopš aprīļa beigām atgūstas no savainojuma. Šajā periodā komandai ir izdevies uzvarēt sešās no septiņām izslēgšanas spēlēm, strauji dodoties pretī NBA finālsērijai. Tomēr Porziņģis vēl arvien ir nozīmīgs "Celtics" komandai, un to atgādinājis slavenais ESPN apskatnieks Stīvens A. Smits.

30. aprīlī Latvijas basketbolistam nācās pamest spēli pret Maiami "Heat" jau otrajā ceturtdaļā. Porziņģis iedzīvojās labās kājas ikra sastiepumā. Viņš izlaida "play-off" pirmā posma pēdējo spēli, kā arī visu Austrumu konferences pusfināla sēriju pret Klīvlendas "Cavaliers". Lai arī latvieša trūkums bijis jūtams, "Celtics" piecās spēlēs pārspēja gan "Heat", gan "Cavaliers" komandu (abās sērijās 4-1).

22. maijā (pēc Latvijas laika) "Celtics" bez Porziņģa aizvadīja pirmo Austrumu konferences fināla spēli. Grūtā cīņā pret Indiānas "Pacers" komandu bostonieši izcīnīja uzvaru pagarinājumā (133:128).

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņojis, ka "Celtics" turpinās piesardzīgi vērot Porziņģa atveseļošanos. Latvieša atgriešanās šobrīd tiekot plānota pirmdien, kad notiks Austrumu konferences fināla ceturtā spēle.

Ziemeļamerikas medija ESPN šovā "NBA Countdown" tika uzdots jautājums: "Cik svarīgi "Celtics" komandai ir vesela Porziņģa atgriešanās sērijā pret "Pacers"?"

Uz to atbildēja ekspresīvais apskatnieks Smits, kurš ir slavens ar tiešiem - nereti skandaloziem - izteikumiem: "Es uzskatu, ka bez Porziņģa "Celtics" iekļūs finālā. Domāju, ka sērija pret "Pacers" būs grūta un tuva, tomēr Bostona uzvarēs."

Viņš gan nebija tik pozitīvi noskaņots par "Celtics" iespējām NBA finālā: "Bostonieši netiks galā ar Dalasas "Mavericks" vai Minesotas "Timberwolves" NBA finālsērijā bez Porziņģa. Viņš ir 2,2 metrus garš, met tālmetienus, bet galvenokārt bloķē metienus. Bostonai ir Teitums, Brauns, Holidajs, Vaits un tā tālāk, mēs to labi saprotam. Bet, ja komanda ar gariem un atlētiskiem spēlētājiem būs spējīga tikt un izmantot "Celtics" zonu, kurā neatrodas labs metienu bloķētājs, tad Bostonas kluba iespējas tiks nopietni ietekmētas. Komandai vajag Porziņģi, lai iegūtu čempiontitulu."

Porziņģis 2023./24. gada regulāro sezonu noslēdza ar 57 aizvadītām spēlēm. Vidēji mačā viņš pārsniedza 20 gūto punktu robežu (20,1), izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī nobloķēja 1,9 metienu (devītais labākais rezultāts aizvadītajā NBA sezonā).

Savukārt nepilnās četrās "play-off" spēlēs Porziņģis vidēji spēlē iemetis 12,3 punktus, savācis 5 bumbas zem groza, kā arī nobloķējis 1,5 metienus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu