Policija brīdina - uzmaniet savus velosipēdus! (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Steven Vance, CC BY-NC-SA 2.0

Aizvadītajās dienās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes redzeslokā nonākuši vairāki velosipēdu zādzību gadījumi, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Signe Šteinberga.

Pateicoties īsajai ziemai un braukšanai piemērotajiem ceļa apstākļiem, velosipēdisti šogad ir gatavi doties ceļā agrāk kā citkārt.

Kā katru gadu, arī šopavasar būtu jāatceras, ka velosipēdists piedalās ceļu satiksmē kā līdzvērtīgs ceļu satiksmes dalībnieks, un katram ir pienākums ievērot ceļu satiksmes noteikumus un paļauties, ka tos ievēros arī pārējie.

Lai velosipēds nebūtu dāvana zaglim, tam jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni – tādā gadījumā to nozagt ir daudz, daudz sarežģītāk, atgādina policija.

Viedokļi par drošāko divriteņa slēdzeni gan mēdz būt atšķirīgi, tomēr speciālisti bieži uzsver, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene, kuru ieteicams novietot iespējami zemāk, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim būtu sarežģītāk tai piekļūt. Tomēr slēdzene nedrīkst atrasties arī pārāk zemu pie asfalta, jo tad var mēģināt to pārsist ar akmeni.

Jāpievērš uzmanība arī tam, kur savu velosipēdu pieslēdzat - nekādā gadījumā pie zariem, kokiem vai žoga. Tos var nolauzt vai nozāģēt.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu