Skolēnu brīvdienās uz «Tallink» kuģa viesosies Rūķis un Punktuālis (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skolēnu brīvlaikā, 17. un 21.martā, Tallink un Latvijas Zaļais punkts aicina bērnus apmeklēt teatralizētu uzvedumu «Rūķis šķiro» un piedalīties Rūķa radošajā darbnīcā, kur ne vien jauki pavadīs laiku, bet arī saņems lietderīgas zināšanas un iemaņas vides aizsardzībā un planētas saudzēšanā.

Uzvedums «Rūķis šķiro» tapis pēc tāda paša nosaukuma Gundegas Muzikantes grāmatas motīviem, un tā mērķis ir izglītot bērnus, viņiem interesantā un saprotamā valodā stāstot par piesārņojuma ietekmi uz apkārtējo vidi, kā arī atkritumu šķirošanas priekšrocībām, jēgu un nepieciešamību. Savukārt, Rūķa darbnīcā bērni uzzinās, kā pagatavot košas puķes no maisiņiem un jautro ķērāju no plastmasas pudeles, kā izveidot stikla mājiņu augiem un pašam izveidot komposta kasti.

Visi grib dzīvot tīrā un sakoptā vidē, jautājums tikai - kas to nodrošinās?

Grāmatas galvenais varonis Rūķis dzīvo mežā. Kādu rītu, izejot no savas mājas, Rūķis ierauga, ka pie mājas samētāti atkritumi: stikla pudeles un burkas, konservu kārbas un kannas, kāds pat izmetis savu veco ledusskapi! Ejot tālāk pa mežu, Rūķis redz, ka Mazais Ezītis saslimis, jo apēdis plastmasas maisiņu, bet Zaķītim savainota kājiņa, jo uzlecis uz stikla lauskām. Rūķis redz, ka visi meža iemītnieki cieš… Cilvēki pērk tik daudz, un visas preces tik glīti iesaiņotas, bet, kad tās izlieto, tad iepakojums kļūst it kā nevajadzīgs, un daļa pat nonāk mežā. «Ko darīt?», domā Rūķis. Un izdomā saukt palīgā Punktuāli - gudro iepakojuma šķirotāju, kas zina, kā pareizi rīkoties ar it kā nederīgām lietām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu