«airBaltic» strīdas ar PTAC par kompensācijām pasažierēm, kurām nepietika vietas lidmašīnā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Administratīvā rajona tiesa 6.decembrī paziņos spriedumu Latvijas nacionālās aviosabiedrības «airBaltic» prasībā pret Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) par centra lēmumu piedzīt kompensāciju divām Lietuvas pilsonēm, kurām tika atteikta iekāpšana lidmašīnā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja PTAC Komunikāciju daļas vadītāja Ilze Žunde, aviokompānija prasību iesniedza par PTAC lēmumu individuālā lietā, kad divām Lietuvas pilsonēm tika atteikta iekāpšana lidojumam no Rīgas uz Romu. «airBaltic» toreiz norādīja, ka tehnisku iemeslu dēļ lidsabiedrība nomainījusi lidojumam paredzēto lidmašīnu uz mazāku, līdz ar to abām pilsonēm nepietika tajā vietas.

Pasažierēm tika atteikta iekāpšana, un tādējādi viņas galamērķī nenonāca plānotajā laikā - plānotais laiks bija plkst.13, tomēr viņas Romā ielidoja plkst.23.55.

PTAC no «airBaltic» prasīja piedzīt kompensāciju, kā to paredz Eiropas Parlamenta un Eiropadomes regula par kompensāciju un palīdzību pasažieriem, ja atsaka iekāpšanu lidmašīnā, atceļ reisu vai reiss ilgstoši aizkavējas.

Žunde paskaidroja, ka kompensācijas apmērs ir atkarīgs no attāluma līdz lidojuma galamērķim. Šajā gadījumā «airBaltic» katrai pasažierei bija jāatmaksā kompensācija 400 eiro (280 latu) apmērā.

Lidsabiedrība lūdza atcelt PTAC lēmumu, atsaucoties uz faktu, ka apstākļi, kādēļ pasažierēm tika atteikta iekāpšana, bijuši ārkārtēji. Kā norādīja Žunde, tomēr atteiktas iekāpšanas gadījumā regula šādu izņēmumu neparedz.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu