Drāma uz Vanšu tilta: Naktī tilta smailē uzrāpies vīrietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonakt Vanšu tiltā uzrāpies iedzēris vīrietis, tomēr viss beidzies laimīgi un pēc gandrīz trīs stundu glābšanas darbiem viņu izdevies pierunāt kāpt lejā, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābšanas operācijas laikā vairākas stundas bija slēgts Vanšu tilts.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma plkst.2.55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - plkst.5.45.

Vanšu tilta iekarotājs bijis iedzēris 26 gadus vecs vīrietis, kurš šādi rīkojies pēc strīda ar draudzeni.

Viņam izdevies uzkāpt līdz pašai Vanšu tilta smailei, taču šoreiz dienesti darbojušies saskaņoti, iekļuvuši tilta pilonā un sākuši sarunas ar vīrieti.

Sadarbojoties vairākiem dienestiem, tostarp iesaistot psihologus, izdevies vīrieti pierunāt kāpt lejā. Nolaists striķis, vīrietis uzvilkts uz pilona un izglābts.

Policija uzsākusi kriminālprocesu par nakts notikumiem uz Vanšu tilta, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.

Kā informēja policijas pārstāve, notikuma vietā nekavējoties ieradās atbildīgie dienesti - policija, VUGD, mediķi, bet tilta iekarotājs tikmēr pa vantīm bija uzkāpis līdz pusei.

Uz notikuma vietu izsaukts arī policijas speciālās vienības «Omega» psihologs.

Lai iekļūtu tilta pilonā, glābējiem nācies uzlauzt durvis. Psihologs uzkāpis pie vīrieša, kurš jau bija nokļuvis tilta smailē. Vīrieti izdevies atturēt no nepārdomātas rīcības un pierunāt kāpt pie glābējiem.

Policija apstiprina - sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis bija iedzēris un tiltā kāpis pēc strīda ar savu draudzeni.

Vīrietis nogādāts slimnīcā un atrodas mediķu aprūpē.

Kā novēroja aģentūra LETA, glābšanas operācijas laikā policija apturēja satiksmi pa Vanšu tiltu. Tiesa, liels sastrēgums neizveidojās, jo bija maz automašīnu.

Kārtējam Vanšu tilta iekarotājam par šķērsli nekļuva ap tilta balstiem izvietotais norobežojums.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā aģentūra LETA uzzināja, ka tiltā kāpēju pamanīja policija. Bijis tumšs laiks, tāpēc uz tilta uzstādītajās Satiksmes vadības centra videokamerās pārgalvi nav izdevies pamanīt.

Glābšanas operācijas laikā notikuma vietā atslēgta elektrība un uz tilta izvietotie trolejbusa vadi atstāti bez sprieguma.

Iepriekšējais Vanšu tilta iekarojuma mēģinājums beidzās traģiski - šā gada 7.jūnijā kāds vīrietis uzkāpa pa vantīm, noleca no tilta smailes un nositās. Policija noskaidrojusi, ka bojāgājušais ir 1992.gadā dzimis jaunietis, kuram bijušas garīgās veselības problēmas.

Tas bija pirmais gadījums pēdējos gados, kad kāpšana Vanšu tilta vantīs beidzas ar letālu iznākumu.

Ierosināts kriminālprocess par notikušo, kā arī sāktas dienesta pārbaudes, lai izvērtētu, vai policisti un glābēji uz Vanšu tilta rīkojās pietiekami profesionāli un atbilstoši reglamentam, mēģinot apturēt pašnāvnieku, kurš pa vantīm uzrāpās tilta smailē un izdarīja pašnāvību, nolecot no tās.

Rīgas pašvaldība nolēma veikt virkni pasākumu, lai ar tehniskiem risinājumiem uzlabotu drošības situāciju uz Vanšu tilta.

Pēdējos desmit gados reģistrēti vismaz desmit mēģinājumi uzkāpt Vanšu tilta vantīs, liecina aģentūras LETA arhīvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu