Foto: Jūlija vidū atklās Daugavas promenādi (61)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Būvdarbi Daugavas promenādes posmā no Dzelzceļa tilta līdz Salu tiltam tuvojas noslēgumam, un jau jūlija vidū jaunais objekts tiks atvērts rīdziniekiem.

Objektu paredzēts nodot ekspluatācijā jau jūnija nogalē, taču no jauna ieklātajam bruģim nepieciešamas vēl aptuveni divas nedēļas, lai «nosēstos» un tas nesāktu plaisāt.

Lai sakārtotu šo teritoriju, projekta gaitā nojauktas trīs ēkas, 43 nolietotās garāžas, nomainīti 6,5 kilometri elektrības kabeļu, uzstādīti 94 apgaismojuma balsti, nomainīts ūdensvads 1,2 kilometru garumā, lietus kanalizācija 2,3 kilometru garumā.

Veicot labiekārtošanas darbus, tiek veidots bērnu rotaļlaukums, uzstādīti 75 soliņi un sols gar tuneļa atbalsta sienu 93 metru garumā, uzstādīti 52 puķu podi.

Objektā paredzēts iestādīt arī 60 lielus kokus - kļavas, liepas un vītolus, 230 dažādu sugu krūmus, 740 ziemciešu puķu stādus. Pie kāpnēm un piestātnēm krastmalā, kā arī pie gājēju tuneļa izbūvētas nobrauktuves cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Norisinās darbi veloceliņa izbūvē gar Daugavas krastu, kura garums būs 1,2 kilometri. Veloceliņš atradīsies vienā līmenī ar Krasta ielas brauktuvi un būs savienots ar Salu tiltu.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas projekta īstenošana rada iespējas rīkot šeit dažāda veida kultūras pasākumus, izmantot Daugavas krastmalu rīdzinieku un pilsētas viesu atpūtai, kā arī nodrošinās teritorijas pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Kā ziņots, Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu kvartāla degradētās teritorijas revitalizācija uzsākta pērn jūlijā, un to bija paredzēts pabeigt jau līdz šā gada sākumam, taču būvdarbu gaitā atklājies, ka promenāde atrodas sliktā stāvoklī un nepieciešami papildu darbi tās nostiprināšanai, palielinot projekta kopējās izmaksas.

Projekta kopējās izmaksas sasniegušas 5,37 miljonus latu. No Eiropas Reģionālās attīstības fonda piesaistīts finansējums 2,55 miljonu latu apjomā, Rīgas domes līdzfinansējums ir 2,75 miljonu latu apjomā, bet vēl 120 000 latu piešķirti no pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem betona skeitparka būvniecībai.

LETA jau ziņoja, ka sākotnēji Spīķeru kvartāla revitalizācijas izmaksas tika lēstas 3 miljonu latu apmērā, no kuriem 2,5 miljoni ir Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums, bet 15% jeb 450 000 latu - Rīgas domes līdzfinansējums. Tehniskā projekta izstrādes gaitā tika konstatēts - lai realizētu projektu pilnā apjomā, sagaidāmas nozīmīgas papildu izmaksas, tādēļ pērn janvārī tika prasīts un piešķirts papildu finansējums 1,9 miljonu latu apmērā, tādējādi pašvaldības finansējums projektam palielinājās līdz 2,5 miljoniem latu.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas projektu veic personu apvienība «Merks-Saldus ceļinieks».

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu