Ķīnā bērnudārzniekiem sarīko viltus kāzas (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Neviennozīmīgu vērtējumu Ķīnā izpelnījusies kāda bērnudārza vadības iniciatīva - piecus gadus veciem bērniem sarīkotas viltus kāzas, kuru laikā viņi tēlojuši līgavas un līgavaiņus, raksta [s:43454]

Laikraksts Global Times raksta, ka daļa pieaugošo šādā pasākumā nesaskata nekā slikta, dēvējot to par «jaukiem svētkiem», savukārt citi ir pārliecināti, ka šādā veidā bērniem tiek sniegts nepareizs priekšstats par laulību un ģimenes dzīvi, turklāt viņi vēl ir pārāk mazi, lai par to domātu.

Viltus kāzas, kurās vairāk nekā 100 bērnudārznieku tēlojuši līgavas un līgavaiņus, notikušas vienā no Džendžou pilsētas bērnudārziem. «Viss bija kā īstās kāzās, bērni bija ģērbti kāzu tērpos, skanot Kāzu maršam gāja pa sarkano paklāju, saņēma svētību no saviem vecākiem, bet pēc tam apmainījās gredzeniem un skūpstījās, tiesa tās bija tikai bučas uz vaiga,» raksta Global Times. Bērnudārza vadītāja stāstījusi, ka šādā veidā bērni iegūst pirmo izpratni par ģimenes vērtībām un svētki lieliski atbilst agrīnās dzimumaudzināšanas principam, saskaņā ar kuru bērnudārzniekiem tiek skaidrots, kā rodas mazuļi. Viņa atgādinājusi, ka gandrīz puse bērnu piecu gadu vecumā sāk uzdot jautājumu par laulībām un mīlestību, taču vecāki parasti nezina, ko atbildēt. Vadītāja īpaši uzsvērusi, ka šis bijis brīvprātīgs pasākums un neviens no bērniem vai viņu vecākiem pret to nav protestējis. «Šajā vecumā bērniem ir ļoti romantisks un emocionāls periods, ceremonija deva viņiem iespēju paust savas jūtas,» uzsvērusi vadītāja.

Tomēr šķietami nevainīgā ceremonija izraisījusi speciālistu un citu bērnu vecāku iebildes. «Man šķiet, ka tā ir smieklīga un sniedz bērniem pavisam nepareizu izpratni par laulībām un dzimumattiecībām,» sarunā ar Global Times sacījis Sjameņas universitātes pedagoģijas fakultātes profesors Van Huncai (Wang Hongcai). Viņš ir pārliecināts, ka piecu gadu vecumā ar bērniem par šādām lietām nevajadzētu runāt, uzskatot, ka dzimumaudzināšanu vērts uzsākt ne ātrāk pirms bērni pārkāpj 10 gadu slieksni. Līdzīgās domās ir arī daudzu bērnu vecāki, tomēr viņu lielākā daļa atzīst, ka ļautu saviem bērniem piedalīties šādās ceremonijās, jo viņiem tā ir tikai skaista spēle, bez dziļākas jēgas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu