Koba Jass un Ševčenko atbrīvoti no ECHL komandām (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejisti Koba Jass un Ēriks Ševčenko atbrīvoti no savām Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandām, vēsta līga.

Otrdien uzbrucēja Jasa pārstāvētā Sinsinati «Cyclones» komanda no līgumsaistībām atbrīvoja četrus spēlētājus, kuri komandā bija uz pārbaudes laiku, un piecus hokejistus, ar kuriem līgumi iepriekš jau tika noslēgti.

Jass laukumā paguva doties divās «Cyclones» komandas pirmssezonas pārbaudes spēlēs, kurās izcēlās ar rezultatīvu piespēli, divām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tikmēr aizsargs Ševčenko nav izturējis pārbaudes laiku Redingas «Royals» komandā. Arī Ševčenko divās komandas pārbaudes spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles, divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Pašlaik Jass un Ševčenko ir brīvi pieejami jebkurai citai ECHL komandai kā brīvie aģenti.

Līdz šim savā profesionālajā karjerā 22 gadus vecais Jass bija spēlējis Latvijas, Baltkrievijas un Kazahstānas komandās, bet uz Ziemeļameriku viņš devās pirmo reizi.

Latvijas izlases uzbrucējs pagājušo sezonu pavadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas komandā Ustjkamenogorskas «Kazcink-Torpedo», bet pēc sezonas kandidēja uz vietu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, negaidīti izkarojot galvenā trenera Teda Nolana uzticību un kopā ar valstsvienību aizbraucot uz Stokholmu.

Starpsezonā Jass kandidēja uz vietu Rīgas «Dinamo», taču līguma piedāvājumu neizpelnījās.

21 gadu vecais Ševčenko pērn spēlēja Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā HK «Rīga», bet pirms šīs sezonas Rīgas «Dinamo» sistēma pārtrauca ar viņu līgumu.

NHL lokauta laikā ECHL tiek uzskatīta par otro spēcīgāko hokeja līgu Ziemeļamerikā. Jaunā ECHL sezona sāksies šajā piektdienā, tomēr Latvijas hokejisti tajā nebūs pārstāvēti.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu