Melbārdis: Trim globusiem mājās plaukta vēl nav (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu bobslejists Oskars Melbārdis pēc triumfa sezonas pēdējā Pasaules kausa posma četrinieku sacensībās olimpiskajā Soču trasē sarunā ar «Apollo» atzina, ka šodien pat nebija domājuši par uzvaru posmā.

Pirms divām nedēļām pēc pasaules čempionāta četrinieku sacensībām Sanktmoricā Melbārdis bija vīlies un izteicās, ka par braukšanu vispār negrib domāt. Taču šodien viņš kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi izcīnīja zelta medaļas trasē, kurā pēc gada notiks Olimpiāde.

«Droši vien ir nepieciešami grūtie brīži un reizēm jādabū uz galvas aukstu ūdeni, lai kaut ko pamainītu sevī un kustētos tālāk,» saka Oskars. «Nav runa par braukšanas tehniku vai fizisko spēku, vienkārši bija ar sevi jāpastrādā un jāpamaina attieksme. Jāatzīst, ka šodien uz uzvaru pat negājām, taču viss tā iegrozījās.»

«Soču trase ir viegla tad, ja vienkārši vēlies nobraukt no starta līdz finišam, lai gan treniņos pašam gadījās piedzīvot kritienu. Ir divas vietas, kur jābrauc pret kalnu, un tās jāizbrauc ļoti precīzi, jo kļūdas maksā dārgi - vari pazaudēt ļoti daudz laika. Domāju, ka pēc gada trase būs vēl ātrāka,» norāda bobsleja pilots.

Melbārdis stāsta, ka pirmajās dienās treniņos ledus sliktā kvalitāte esot bijusi ļoti jūtama. «Man kā pilotam vēl nebija tik grūti, bet aizmugurējiem puišiem neklājās viegli. Pats esmu tur sēdējis un zinu, kā ir braukt šādos apstākļos, tādēļ saku viņiem lielu paldies par izturību

Atšķirībā no pasaules čempionāta šodien Melbārža kvartets atkal sēdās vecajās kamanās, ar kurām tika braukts visu sezonu. Oskars skaidro, ka arī jaunajām kamanām noteikti ir potenciāls. «Sanktmoricā varbūt nedaudz nenoticējām, taču zinu, ka [trenerim ] Sandim [Prūsim] ir padomā dažādas izmaiņas, pēc kurām bobs varētu kļūt vēl labāks.»

Iepriekš Melbārdis atzina, ka angļu valodā intervijas tiešraidē sniegs tad, ka būs izpildījis sev nosprausto uzdevumu. Šodien Sočos bobslejists runāja angliski, tādējādi apliecinot sasniegto mērķi. «Jā, tāds bija mans iekšējais uzstādījums,» tagad atklāj Oskars.

Bet, vai krievs Aleksandrs Zubkovs, kurš šajā nedēļas nogalē piesauca dažādas latviešu sazvērestības teorijas, pēc uzvaras apsveica? «Uzreiz laikam nē, bet pēc tam pienāca un pateica, ka esam malači un veiksme bijusi mūsu pusē, lai gan bija jūtams, ka rūgtums viņā bija sakrājies

Melbārdis šosezon Pasaules kausā kopumā tika pie trim globusiem - par kopvērtējuma otrajām vietām divniekos un četriniekos, kā arī par pirmo vietu divnieku un četrinieku summā. «Tik liels plaukts mājās man nav, turklāt globusi ir diezgan smagi, tādēļ diez vai esošie plaukti tos izturētu,» saka bobslejists.

Patīkamas rūpes, vai ne?

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu